McDonald's vil levere mat på døren

Burgergiganten vil ha en bit av leveringsmarkedet og planlegger å rulle ut sin egen leveringstjeneste i Europa.

STARTER HJEMLEVERING: McDonald's skal kjøre hjem maten til kundene.

Foto: Lucy Nicholson Reuters
  • Steinar Rostad Breivik
Publisert: Publisert:

Tiden der du måtte ut av huset for å kjøpe en BigMac kan snart være forbi.

McDonalds planlegger nemlig å starte med utkjøring av mat i både USA og Europa. Det kunngjorde hurtigmatkjedens toppsjef Steve Easterbrook da han møtte selskapets investorer onsdag, skriver Financial Times.

Selskapet ser et stort potensial i levering av mat, og håper tiltaket skal bidra til å lokke kunder tilbake til kjeden.

– Matlevering er et marked på 100 milliarder dollar, og det har eksplodert, sier McDonalds-direktør Lucy Brady, som legger til:

– Det ligger enorme muligheter der, som vi ennå ikke har utnyttet.

McDonalds er i knallhard konkurranse om hurtigmatkundene og har de siste fem årene fått redusert antallet bestillinger med 500 millioner bare i USA.

Store markeder

Burgergiganten har allerede startet en leveringstjeneste i Asia. I land som Kina, Sør-Korea og Singapore ansetter selskapet i dag sine egne sjåfører.

I USA pågår et testsamarbeid med blant andre Uber om levering i en rekke byer. Resultatene har så langt vært positive, og selskapet planlegger derfor rulle ut leveringstjenester også i andre «store internasjonale markeder».

Les også

Britisk riking kjøper McDonald's i Norden

I første omgang vil selskapet vurdere mulighetene i sine fem største markeder – USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Canada. Her bor 75 prosent av befolkningen innenfor 5 til 8 kilometer fra en McDonald's-restaurant, noe som er avgjørende for at maten skal kunne komme varm frem.

I tillegg til hjemlevering, satser kjeden på å forenkle burgerbestillingen. I løpet av året skal kjeden innføre mobilbestilling- og betaling på 20.000 av kjedens totalt 32.000 restauranter.

følge Business.dk kommer de nye tiltakene i kjølvannet av at McDonald's har gjennomført sin største kundeanalyse noensinne.

Denne viser blant annet at kundene har gått over til andre hurtigmatkjeder og ikke nødvendigvis latt seg begeistre av sunnere alternativer, som kjeden har satset på de siste årene.

Satser på selvbetjening

Erik Lødding, sjef for kommunikasjon og myndighetskontakt i McDonald's Norge, sier det for øyeblikket ikke foreligger planer om å starte hjemlevering i Norge.

Les også

Pavens kardinaler raser etter McDonald's-planer

– Jeg er kjent med det som skjer internasjonalt, men dette er ikke noe som er planlagt i her i nærmeste fremtid, sier han til E24.

I Norge vil imidlertid burgerkjeden teste selvbetjening med digitale bestillingskiosker på enkelte av sine restauranter. På Alnabru i Oslo ble det nye servicekonseptet tatt i bruk 1. mars.

McDonald's har 73 restauranter i Norge med en samlet omsetning på over 1,5 milliarder kroner. Over 2.300 er ansatt i hurtigmatkjeden i Norge.

Les også

Britisk riking kjøper McDonald's i Norden

Les også

Delingsøkonomiutvalget vil skattlegge Airbnb-utleie

Les også

Vil starte «Uber for klesvask»

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. McDonald’s

Flere artikler

  1. Her serverer giganten burgere med trøffelsaus

  2. Britisk riking kjøper McDonald's i Norden

  3. Burger King innfører strakstiltak: Ingen får spise i restaurantene

  4. Amazon kjøper Whole Foods for milliardsum: Analytikere tror på mer aggressive priser

  5. McDonald’s skal åpne 20 nye restauranter i Norge