Dundrende underskudd for Vollvik

Idar Vollvik gikk på nok en børssmell i fjor. Investeringsselskapet hans trues nå av konkurs.

OVER OG UT? Vollviks selskap endte med blodrøde tall i 2012. I regnskapet spør revisoren seg om Vollvik Invest kan fortsette videre drift.
  • Thomas Solberg
Publisert:

Over én måned etter at fristen gikk ut, har seriegründer Idar Vollvik nå levert årsregnskapet for selskapet Vollvik Invest.

Store tap på aksjer og salgsopsjoner, høye rentekostnader og enorme valutatap har ført til blodrøde tall. Vollvik tapte totalt 33,6 millioner kroner på investeringene han har gjort gjennom selskapet.

Selskapet har lite inntekter å vise til, og underskuddet ender dermed på 33,4 millioner kroner i 2012.

Resultatet ble først omtalt av Finansavisen.

E24 BEDRIFT: Sjekk tallene til Vollvik Invest

Gjeld på 94 millioner

Tallene er nok et hardt slag for baugen for Vollviks selskap.

Selskapet, som ble bygget på inntektene Vollvik fikk da han solgte mobilselskapet Chess, tapte over 630 millioner kroner i 2007 og 2008.

I årene etter har det heller ikke gått særlig bra, men tapene har vært mindre. I 2010 tapte selskapet nær 18 millioner kroner, og i 2011 fikk selskapet et underskudd på nær 12 millioner kroner.

Fjorårets underskudd fører til at selskapets gjeld øker - igjen. Vollvik Invest har nå en samlet gjeld på 96,6 millioner kroner. Samtidig har selskapet kun 2,4 millioner kroner i verdier.

Vollvik skriver i årsregnskapet at «selskapets aksjekapital er tapt, og likviditeten er stram».

- Vil fortsette driften

Vollvik leverte regnskapet en måned etter lovens frist, noe som bemerkes i regnskapet av revisor Bjørn Erik Flakne i Revisor Partner.

Revisoren spør seg også om selskapet kan fortsette videre drift uten «vesentlig resultatforbedring, eller tilførsel av ny kapital».

Vollvik skriver selv at «fremtidig drift vil være preget av selskapets vanskelige finansielle situasjon», og at videre drift er avhengig av «god og tett dialog med sine kreditorer».

E24 har vært i kontakt med Vollvik, som for tiden er på reise, per mail. På spørsmål om han kan drive selskapet videre svarer han:

«I kraft av at vi har løpende god dialog med kreditorene, ser jeg absolutt grunn til å fortsette driften!»

Begjært konkurs

I regnskapet skriver Vollvik at hovedkreditoren har begjært selskapet konkurs

Idar Vollvik er begjært konkurs en rekke ganger, men har hver gang klart å komme til en ordning med kreditorene.

Sist gang var det Ventelo som begjærte mobilselskapet Ludo konkurs, og også den gangen klarte selskapene å inngå en avtale.

- Har bygd milliardfirma før

Vollvik skriver til E24 at han ser lyst på fremtiden, ihvertfall når det gjelder selskapet Ludo:

«Ludo leverer nå et greit overskudd i fjerde kvartal, og hos oss som alle andre er det jo slik at, "regner det på presten, drypper det på klokkeren". Jeg har bygd milliardfirma før og er i ferd med å gjøre det igjen! Jeg har en av Nordens største kommersielle Facebook sider, 300.000 mennesker i Norden har kjøpt noe fra Ludo!», skriver han.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. DNB tvangsselger Vollviks kjempevilla

  2. Tapte 30 millioner på Vollviks mobileventyr

  3. E-sigarettselger raser mot  Vollvik: - Ren svindel

  4. Vollvik runder året med røde tall

  5. Idar Vollviks Ludo Store er konkurs