Krav om erstatning etter pilotstreiken i SAS avslått

Transportklagenemnda for flyreiser har avslått kompensasjonskravet fra to SAS-kunder som ble rammet av vårens pilotstreik.

To SAS-kunder har fått avslått sitt kompensasjonskrav etter pilotstreiken i vår. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB
Publisert:

Det er dermed sannsynlig at de resterende 160 kravene også vil bli avvist, skriver Flysmart24.

De to kravene er de første som Transportklagenemnda har behandlet, og de er delte i saken. Flertallet bestående av nemndas leder og bransjeorganisasjonene har avvist å utbetale erstatning. Representantene for forbrukerne ville gi kompensasjon.

Les også

Kabinansatte i SAS og Norwegian vil bremse alkoholsalget på norske flyplasser

Pilotstreiken i SAS fra 26. april til 3. mai førte til at omtrent 4.000 flyginger ble innstilt, noe som rammet over 370.000 passasjerer.

Streiken omfattet samtlige av de 1.400 skandinaviske pilotene i selskapet. Disse gikk til streik som følge av misnøye med lønns- og arbeidsvilkårene i selskapet.

De første kravene som Transportklagenemnda nå har behandlet gjelder en flyging fra Trondheim til Tromsø den 29. april, og en reise fra Alicante i Spania til Stavanger den 27. april.

SAS har hele tiden påpekt at streiken skyldtes ekstraordinære omstendigheter, og at de dermed ikke er innstilt på å utbetale kompensasjon.

– Lovlig streik er et viktig virkemiddel i en arbeidskamp, og det ligger utenfor arbeidsgiverens kontroll å styre når streik skal tas i bruk som virkemiddel og hvor omfattende streiken skal gjøres, skriver selskapet i sitt forsvar.

Les på E24+ (for abonnenter)

Gerd Kjos (70) har vært sjefen bak sjefen: – Jeg advarte ham om konfliktene