Nytt fra børsselskapene

Espen Egil Hansen går av som sjefredaktør i Aftenposten

Aftenposten-redaktør Espen Egil Hansen fratrer som sjefredaktør og administrerende direktør. Han går inn i en ny stilling i Schibsted.

Espen Egil Hansen går av som sjefredaktør i Aftenposten.
 • NTB
Publisert:

– Espen har vært en toneangivende leder i Schibsteds medievirksomheter i en årrekke. Han var sentral i å bygge opp VG Nett og har stått bak den digitale transformasjonen i Aftenposten, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted i en pressemelding.

Hansen, som har ledet Aftenposten siden 2013, blir direktør for nye mediekonsepter i Schibsted. Han blir i stillingen til en erstatter er klar.

– Jeg skal innrømme at det føles vemodig, men samtidig er det noe fint med å gi seg på et tidspunkt der avisen man er så glad i, er i godt skikk. Vi ansetter folk og satser journalistisk. På det personlige planet er jeg 54 år gammel og skal jeg gjøre noe helt nytt, er dette et godt tidspunkt, sier Hansen.

Les også

Oslo kommune vil ha NRKs hovedkontor på Økern

Fornøyd med nyskaping

Den avtroppende redaktøren trekker fram at det han er mest fornøyd med, er at avisen nå preges av det han omtaler som en «nyskapningskultur». Hansen trekker fram podkastene Forklart og Aftenpodden.

– Alt dette er Aftenposten, men i en ny innpakning som bringer den beste journalistikken også til yngre lesere og lyttere, sier Hansen.

Han startet Schibsted-karrieren som VG-fotograf i 1988 og var senere blant annet leder i VG Nett og VG Multimedias sjefredaktør.

Sa fra før sommeren

Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør News Media og styreleder i Aftenposten, sier at Hansen før sommeren meldte fra om at tiden er snart var inne for å gå videre.

– Vi er dermed ikke uforberedt, og vi ser at det er sterke kandidater til å etterfølge ham både i Aftenposten og ellers i Schibsted, sier Tveitnes.

Hun håper å kunne presentere en etterfølger relativt snart.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Espen Egil Hansen
 3. Aftenposten
 4. Schibsted
 5. Medier

Flere artikler

 1. E24 og Schibsted varsler storsatsing: 30 nye årsverk for å ta nummer 1-posisjon på næringsliv

 2. Betalt innhold

  Schibsted satser stort: Ansetter opp mot 30 nye næringslivsjournalister

 3. Ida Barth Thomassen blir administrerende direktør i E24

 4. Grethe Moen går av som Petoro-sjef

 5. Stortingsdirektøren ville legge bort boligsaken - det godtar ikke Høyre