Legger ned Marc Jacobs-butikken i Oslo

Nedgang i sentrumshandelen og uenighet rundt leiekostnader førte til at merkevarebutikkene Marc Jacobs og Kate Spade avvikles.

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

– Det er ingen dramatikk i at butikkene legges ned, men vi har tatt beslutningen om å avvikle, sier styreleder Glenn Veiby i Centrum Retail til Finansavisen.

Centrum Retail eier de to butikkene gjennom selskapet Concept Retail. Det er selskapet Blender Holding som eier majoriteten av aksjene i Centrum Retail.

Veiby forklarer at det er flere årsaker til at man nå velger å legge ned. Blant annet forteller han at sentrumshandelen har falt på grunn av netthandel og dårligere parkeringsmuligheter. Også leieutgiftene har vært høye i området.

– Vi har ikke kommet til enighet med utleier om leieprisen fremover, og da valgte vi å avvikle, sier han til FA.

Marc Jacobs-butikken like ved Karl Johan i Oslo har siste åpningsdag 23. desember, ifølge en SMS som ble sendt ut til kunder tidligere denne uken.

Concept Retail hadde i 2018 en omsetning på 11,3 millioner kroner i fjor, ned fra 17,7 millioner kroner året før, viser årsregnskapet fra Brønnøysundregistrene.

Selskapet endte med et underskudd på 1,2 millioner kroner, noe som var en tydelig forbedring fra året før. Likevel er det slik at butikkene var lønnsomme, ifølge Veiby.

– Marc Jacobs har tjent penger siden starten, mens Kate Spade har gått mer eller mindre i null. I sum har de gått med overskudd. Men vi fant ut at vi ikke kunne drive lønnsomt fremover, med høyere leiepriser og lavere handel i sentrum, sier han til Finansavisen.

Legger ned Marc Jacobs- og Kate Spade-butikkene i Oslo

Les også:

Les også

Michael Kors stengte dørene på Karl Johan etter ny smell

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Marc Jacobs
  2. Kate Spade
  3. Oslo

Flere artikler

  1. Sportsbutikken Juice stenger dørene

  2. Leieprisene for butikklokaler i Oslo stuper

  3. Harald Espedal storhandler eiendom

  4. Seks kjeder stenger butikker i Oslos shoppingmekka

  5. Varner legger ned Cubus i Tyskland: – Corona ble dødsstøtet