Treningssenterkjede permitterer 1.900 ansatte

Family Sports Club, Norges nest største treningssenterkjede, er hardt rammet av corona-krisen.

Bergensmilliardæren Trond Mohn er deleier i Family Sports Club.

Gisle Oddstad
Publisert:,

Treningssenterkjeden Family Sports Club sendte ut permitteringsvarsel til 1.900 ansatte fredag. De blir permittert fra mandag, går det frem av en melding.

– Family Sports Club er, i likhet med alle landets treningssentre, hardt rammet av situasjonen knyttet til coronaviruset. Torsdag forrige uke ble vi pålagt av myndighetene å stenge alle våre treningssentre. Vi har full forståelse for at slike tiltak er nødvendig, også i vår bransje, i den situasjonen landet er i, heter det i meldingen.

Family Sports Club er landets nest største treningssenterkjede etter at de i fjor slo seg sammen med Stamina Trening. Kjeden har 58 treningssentre og 75.000 medlemmer rundt om i Norge.

(+) Les også: Dine Pengers store guide til permitterte i coronakrisen

Satser på videoleger

Family Sports Club eies av Norsk Treningshelse, der grunnlegger Arne Instebø og investor Trond Mohn er største aksjonærer.

Selskapet skriver at deres helsesentral, Frisk-Sentralen, ikke berøres av permitteringene og styrker i stedet bemanningen for å møte det økende behovet.

– Vi gir nå alle våre medlemmer fri tilgang til våre videoleger. Gjennom dette kan Family Sports Club og medlemmene bidra til å redusere ventetiden for å få kontakt med fastlege, legevakt og offentlige helsetjenester. Dette vil også redusere smitterisikoen da man ikke må møte fysisk hos lege, heter det.

Sats-tap

Børsnoterte Sats meldte i forrige uke at de anslår tapte inntekter som følge av nedstengningen til å bli 190 millioner kroner. Hovedårsaken til at selskapet venter å tape penger er at medlemskapene blir satt på vent under stengingen. Tapet kan delvis også forklares med reduserte salg av medlemsskaper og det at folk kan avslutte medlemskapene sine.

Regjeringen varslet torsdag at hele landets treningssentre stenger for å hindre spredning.

Les også

Sats taper 190 millioner grunnet coronastenging

Les også

Sats corona-stenger alle treningssentre i to uker

Les på E24+ (for abonnenter)

Sats-aksjen kan slite lenge