Remington står nok en gang på konkursens rand

For andre gang på to år har den over 200 år gamle våpenprodusenten Remington Arms Co. søkt konkursbeskyttelse i USA.

Våpenprodusenten Remington søker konkursbeskyttelse i konkursdomstolen i Decatur i Alabama.
Publisert: Publisert:

På tross av en høy etterspørsel etter våpen i USA, har et av landets eldste og største våpenprodusenter søkt konkursbeskyttelse, skriver Wall Street Journal.

Det er andre gang siden 2018 at Remington Arms søker konkursbeskyttelse. Nå er planen ifølge avisen å selge hele eller deler av virksomheten.

Når et selskap søker om konkursbeskyttelse under den såkalte «Chapter 11» i USA, kan selskapet fortsette driften mens det forsøker at finne en løsning, uten at selskapet risikerer konkursbegjæringer.

Les også

«Presidentenes skredder» søker konkursbeskyttelse

Etter virusutbruddet har våpenetterspørselen i USA økt, men har i de siste ukene falt tilbake, skriver New York Times. I tillegg skal løsere våpenlover og økt press fra våpenkontrollgrupper ha gitt et svakere salg over flere år.

– Remingtons problem er for det meste et problem skapt av selskapets feilstyring og ikke en refleksjon av større trender i våpenverdenen. Jeg tror ikke vi kommer til å se en hel haug med våpenselskaper som går under nå, sier Adam Winkler, professor i våpenlover ved UCLA til New York Times.

Les også

Utskjelt bunadfirma gikk konkurs – kunder mener de er svindlet

Les på E24+

Ekspertenes råd: Så mye risiko bør du ta i aksjemarkedet

Les også

Usikkerheten skaper gullrush: – Det eneste som føles trygt

Publisert: