Norsk oppkjøpsfond kjøper svensk sminkemerke

Den svenske influenceren Bianca Ingrosso selger litt over 50 prosent av Caia Cosmetics til det norske oppkjøpsfondet Verdane.

Influencer og reality-kjendis Bianca Ingrosso selger kosmetikk-merket sitt.
Publisert:

Oppkjøpet skal ifølge kilder til Dagens Industri være for like over 50 prosent av Caia Cosmetics, til en verdi av 200 millioner svenske kroner. Det tilsvarer omtrent 206 millioner norske kroner.

Dermed er selskapet i sin helhet verdsatt til rundt 400 millioner svenske kroner, skriver nettavisen.

Sminke- og kosmetikkmerket Caia Cosmetics ble lansert i november 2018 av influenceren Bianca Ingrosso, hennes manager Vanessa Lindblad, og industriveteranene Mikael Snabb og Jesper Matsch.

Overskudd på 27 mill

Caia Cosmetics omsatte for rundt 55 millioner svenske kroner i fjor, mens Ingrossos selskap Bianca Ingrosso AB rapportere et overskudd på 27,6 millioner kroner.

– Vi er veldig imponerte over hva Caia har fått til på så kort tid, både hva gjelder det sterke varemerket og kvaliteten på produktene. Gjennom å rasjonalisere bort mellommenn har de skapt et veldig konkurransedyktig tilbud til sine sluttkunder. Det er et utmerket selskapet for Verdane, sier partner Henrik Aspén i det norske oppkjøpsfondet.

I tillegg til å drive sminkemerket, er Bianca Ingrosso en av Sveriges største mediepersonligheter, skriver DI. Hun har blant annet 1,1 millioner følgere på Instagram og 350.000 abonnenter på Youtube.

– Starten på reisen

I en e-post til DI skriver Ingrosso at hun er «supertakknemlig» for den raske veksten i Norden. Nå står Europa for tur, sier hun.

– Mitt engasjement i Caia kommer til å være enda større fremover, og det er jo min drøm at Caia skal finnes over hele verden, skriver hun.

– Jeg er superfornøyd, men dette er jo bare starten på reisen. Sammen skal vi bygge Caia til en internasjonal suksess, og det er jo da de store verdiene skapes.

Basert på DIs opplysninger kommer Ingrosso til å tjene 60 millioner svenske kroner på handelen.

Publisert:
Gå til e24.no