Flere butikkjeder fjerner engangsplast fra butikkhyllene

Lørdag kunngjorde regjeringen at de ønsker å forby engangsplast i 2020. Nå fjerner både Meny og Kiwi flere engangsartikler i plast fra sine butikkhyller.

Publisert:

– Vi ønsker ikke å bidra til at plast flyter rundt på stranda og i parken. Vi tar vår del av ansvaret og fjerner engangsartikler i plast på typiske piknik-produkter, og erstatter med bedre alternativer, sier miljøansvarlig Erik Halstensen i Meny.

Butikkene erstatter nå pakninger med sugerør og bestikk i plast med henholdsvis papp og nedbrytbart tre. Dette vil ifølge butikkjeden utgjøre en plastreduksjon på 11 tonn i året.

– Samtidig som vi fjerner plastforsøplings-værstinger, må vi fortsette å oppmuntre kundene til å ta med seg søpla si, samt gi dem informasjon om hvordan de skal kaste avfallet slik at vi oppnår høyest mulig grad av gjenvinning, sier Halstensen.

Ifølge NRK har også butikkjeden Kiwi innført lignende tiltak. Nyheten kommer dagen etter at regjeringen kunngjorde sine ambisjoner om å forby vil forby engangsbestikk i plast, plasttallerkener, sugerør og q-tips i løpet av neste år.

Rema 1000 har tidligere varslet at de vil kutte engangsplasten.

Les også

– Vi har bestilt det vi får tak i

Les også

Har økt prisene mest av lavpriskjedene det siste året

Les også

Rema med svært svak start på året – comebacket blåst bort

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om