Kampen om strømmekundene

Netflix og HBO vil stoppe deling av passord

Strømmetjenestene Netflix og HBO taper store penger på at folk byttelåner passord til kontoene sine. Nå vil strømmegigantene stoppe praksisen.

Strømmetjenesten Netflix vil sammen med HBO og andre TV-selskaper se på hvordan de kan hindre folk i å låne bort passordet til kontoen sin.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Flere store strømmetjenester og TV-kanaler går nå sammen for å få en slutt på at folk deler passord og låner bort kontoene sine til hverandre, skriver TV 2.

Det var Bloomberg som først skrev om saken, og ifølge nyhetsbyrået taper betal-TV-bransjen 6,6 milliarder dollar, om lag 60 milliarder kroner, i inntekter på grunn av passorddeling og piratkopiering i år.

Det er ventet at inntektstapet kan vokse til over 9 milliarder dollar innen 2024. Selskapene søker derfor etter nye metoder for å lukke smutthullene som passorddelingen er.

Én løsningene kan være å kreve at kundene må bytte passord regelmessig, eller at de får kode tilsendt på mobilen for å fortsatt kunne se innholdet på de ulike strømmetjenestene.

Skulle ikke det være nok for å begrense passordsnyltingen, vurderer strømmetjenestene å kreve innlogging via fingeravtrykk.

I siste kvartalsrapporten opplyste Netflix at selskapet økte inntektene og at strømmetjenesten fikk 6,8 millioner nye brukere i tredje kvartal i år, skriver Yahoo finance.

Les også

Budkamp om South Park-rettigheter: Venter avtale verdt 500 mill. dollar

Les også

Blockbuster kunne kjøpt Netflix for 50 millioner dollar: Sjefen trodde det var en spøk

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kampen om strømmekundene
  2. Strømmetjenester
  3. Netflix
  4. HBO

Flere artikler

  1. Meglerhus: Netflix taper over 50 milliarder på kontodeling hvert år

  2. Netflix vil ta knekken på kontodeling

  3. Disney slår forventningene i «avgjørende kvartal»

  4. Budkamp om South Park-rettigheter: Venter avtale verdt 500 mill. dollar

  5. Strømmekampen tilspisser seg: Disney forbyr Netflix-annonser