Gartnerhallen tapte erstatningssak mot KPMG

Revisjonsselskapet KPMG er frifunnet i erstatningssaken Gartnerhallen hadde anlagt fordi de mente revisorene burde avdekket et underslag på 49 millioner.

Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:,

Et flertall av dommerne i Oslo tingrett mener at KPMG ikke kan lastes for milliontapet som Gartnerhallen ble påført i forbindelse med et større underslag.

KPMG ble dermed frifunnet, mens Gartnerhallen må betale 4,3 millioner kroner i saksomkostninger til sin motpart, heter det i dommen som kom tirsdag.

Gartnerhallen er svært skuffet over dommen. De anla sak mot KPMG etter at det ble avdekket at to personer, en bonde og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen, hadde underslått drøyt 49 millioner kroner over en tiårsperiode. Begge er dømt til lange fengselsstraffer. Underslaget ble oppdaget i 2017.

Les også

Gartnerhallen krever 35 millioner i erstatning fra KPMG

– Vi mener KPMG tidlig skulle ha avdekket underslaget, og at KPMG har opptrådt både uaktsomt og erstatningsansvarlig, sier administrerende direktør Elisabeth Morthen i en pressemelding.

Hun registrerer at dommen ikke er enstemmig, og sier at det nå er opp til styret i Gartnerhallen å vurdere hvorvidt saken skal ankes.

Gartnerhallen har allerede fått inn 15 millioner kroner fra konkursboet til den dømte bonden, og krever derfor restbeløpet, 35 millioner, i erstatning fra KPMG.

KPMG har bestridt at de har handlet i strid med god revisjonsskikk og mener at det er styret i Gartnerhallen som er ansvarlig, ettersom det er styret som har ansvar for internkontroll og ikke revisor.

Her kan du lese mer om

 1. Gartnerhallen
 2. KPMG
 3. Oslo tingrett
 4. Lov og rett

Flere artikler

 1. Veireno-saken skal prøves for Høyesterett

 2. Odd Kalsnes tiltalt for brudd på eiendomsmeglerloven

 3. Yara krever 200 millioner etter gjødselbrann

 4. Annonsørinnhold

 5. Dommen er klar: Ekornes’ Svane-seng får fortsatt være «møbel»

 6. Vy inngår forlik i navnestrid