Resultatnedgang for Olav Thon i fjor: Tjente 4,4 milliarder

Olav Thon Gruppen fikk et resultat på 4,4 milliarder kroner for 2018 etter skatt. Det er en nedgang på en halv milliard fra året før.

TJENER MILLIARDER: Olav Thon kan se seg fornøyd med resultatet for Olav Thon Gruppen i 2018, tross en nedgang fra året før.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
  • Audun Flatebakken
Publisert:

Olav Thons (95) konsern Olav Thon Gruppen tjente 4,4 milliarder kroner etter skatt i 2018. Før skatt ble resultatet 4,9 milliarder.

Omsetningen for konsernet var på 11 milliarder kroner i 2018.

Konsernet er Skandinavias største kjøpesenteraktør, og eier 78 kjøpesentre og i Norge og Sverige og driver i tillegg med til sammen 5.500 leietagere.

I tillegg har Thon Hotels 80 hoteller i Norge og utlandet med til sammen 11.870 rom. Gruppen ferdigstilte også tre boligeiendommer med 230 boliger i fjor.

En stor del av fjorårets resultat kommer fra verdiendringer i eiendomsporteføljen. Verdien på eiendommene steg med 2,1 milliarder i løpet av fjoråret.

Nedgangen i resultatet skyldtes i stor grad nedgang i verdien av kjøpesentre.

– Tallene viser at Olav Thon Gruppen leverer solide resultater selv med en noe svakere markedssituasjon for konsernets kjøpesentre, sier finansdirektør Arne B. Sperre i Olav Thon Gruppen i en pressemelding fredag morgen.

Sett bort fra skatt og verdiendringer er resultatet før skatt på 2,8 milliarder, noe som er 123 millioner kroner sterkere enn året før.

Les også:

VG: Mann og kone: Olav Thon (95) har sagt ja til Sissel Berdal Haga (78)

Sperre forklarer at resultatveksten blant annet kommer av ferdigstilte eiendomsprosjekter, økte leieinntekter, resultatvekst i Thon Hotels og lavere finanskostnader.

Stor på kjøpesentre og eiendom

Olav Thon-konsernet består av flere virksomheter, der hoveddelen består av eiendom og hotellvirksomhet.

Butikkomsetningen i kjøpesenterporteføljen økte med 1,5 prosent til 64,5 milliarder kroner, mens økningen i Sverige var 3,4 prosent, til 14 milliarder svenske kroner, ifølge pressemeldingen.

I løpet av fjoråret har det også bli gjort betydelige investeringer. Nettoinvesteringene for fjoråret beløp seg til 2,8 milliarder kroner. Blant investeringene har konsernet omtrent 500 leiligheter under oppføring i Oslo og Akershus.

Les også:


Lego-familien vil kjøpe Legoland tilbake for 64 milliarder kroner
G20-møtet i kortversjon: Håper på ny våpenhvile i handelskrigen
Veddet mot XXL-aksjen: Norsk fond gikk glipp av millioner

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Olav Thon
  2. Olav Thon Eiendomsselskap
  3. Eiendom

Flere artikler