Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap

Politiet vil be om fire uker i varetekt.

Tom Hagen hadde nesten 1,9 milliarder kroner i anslått nettoformue i fjor, ifølge Kapital. Kona Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018. Til høyre er hjemmet deres.
Publisert:

Milliardæren Tom Hagen er siktet drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen.

Siktelsen er et resultat av en bred og omfattende etterforskning der mistanken har styrket seg over tid, opplyser politiet på en pressekonferanse tirsdag morgen.

Politiet sier det imidlertid fortsatt er flere ubesvarte spørsmål.

Ber om fire ukers varetekt

Hagen fremstilles for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett onsdag. Politiet vil be om fire uker i varetekt, opplyser politiadvokat Åse Kjustad Eriksson i Øst politidistrikt. Politiet begrunner begjæringen om varetekt med fare for bevisforspillelse.

Politiet sier at Hagen-saken bærer preg av en tydelig planlagt villedning. De mener ingen forhandlinger har vært reelle.

– Det har ikke skjedd en bortføring, vært en reell forhandlingsmotpart eller reelle forhandlinger. Det bærer preg av en tydelig planlagt villedning, sa politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt på politiets pressekonferanse tirsdag.

Dramatisk pågripelse

VG skrev tirsdag morgen at Tom Hagen ble pågrepet etter at hans kone har vært savnet i halvannet år.

Ved 08.30-tiden tirsdag morgen skal politiet ha stoppet Tom Hagen da han var på vei fra boligen i Sloraveien til arbeidsplassen Futurum.

Politiet sperret angivelig Nordahl Griegsgate i Lørenskog med flere biler. Med blålys stanset de trafikken i begge retninger, før de raskt kjørte avgårde. Etterpå sto Hagens bil igjen i veikanten – tom.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant om formiddagen 31. oktober 2018.

Tom Hagen hadde en anslått nettoformue på 1,9 milliarder kroner i fjor, ifølge Kapital.

VG Direkte: Lørenskog-forsvinningenHadde en nettoformue på 1,9 milliarder kroner i fjor
Les på E24+

Dette er selskapene som gjorde Tom Hagen til en av Norges rikeste menn

Les også

Tom Hagen (68) tjente 174 millioner i 2017

Publisert: