TV-mekling på overtid

Flere timer etter at fristen gikk ut, pågikk fortsatt meklingen mellom Norges Filmforbund og Virke i oppgjøret for de ansatte i TV-produksjon.

MEKLER: Meklingen mellom Norges Filmforbund og Virke pågår fortsatt.
Publisert: Publisert:

Partene har ikke kommet ut med ny informasjon om eventuell fremdrift i løpet av natten, men klokken 5.30 opplyser Riksmeklerens kontor at det fortsatt mekles i oppgjøret. Opptil 435 TV-arbeidere kan bli tatt ut i streik lørdag morgen hvis de ikke blir enige med arbeidsgiverne.

NRK-realityen «Anno» er blant produksjonene som blir rammet hvis partene ikke blir enige, melder Kampanje. De ansatte krever et lønnssystem som ivaretar både fast ansatte og de som er midlertidige. De beskylder arbeidsgiverne for å tilby et system som kun gagner de som er fast ansatte.

– Våre medlemmer står oppe i en virkelighet med midlertidig ansettelse, der også våre tillitsvalgte i hvert produksjonsselskap er midlertidig ansatte, sier forbundsleder Sverre Pedersen i Norges Filmforbund (NFF).

Han mener Virke Produsentforeningen legger opp til et lønnssystem som uthuler forhandlingsinstituttet, fordi graden av midlertidighet er så stor at det ikke er mulig å opprettholde kontinuitet i lokale forhandlinger.

Meklingen om overenskomstene om TV-underholdning og TV-drama starter torsdag. NFF har varslet plassfratredelse for 51 medlemmer i første omgang.

Publisert:

Her kan du lese mer om