SAS kansellerer 280 avganger torsdag

SAS innstiller nye fly torsdag, partene sitter nå i forhandlinger hos Riksmekleren.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
  • Eirik Amb Nysveen
  • Martin Hagh Høgseth
  • Jenny-Linn Lohne
Publisert:,

SAS kansellerer 280 avganger torsdag 2. mai frem til klokken 14.00, dette gjelder flyginger fra hele Skandinavia.

Det kommer frem i en pressemelding fra selskapet.

Ifølge flyselskapet rammes om lag 20.000 passasjerer, og SAS opplyser at de fortløpende vil informere om den gjeldende trafikksituasjonen, og fri ombooking av reiser frem til 5. mai er fortsatt gjeldende, opplyser SAS.

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, sier til VG at grunnen til at det kun er kansellert fly frem til klokken 14 torsdag, er at man da håper at flyene kan være på vingene igjen.

– Vi håper at vi ved hjelp av en tredjepart (mekleren, red.anm.) skal kunne få til en løsning som gjør at vi får avsluttet streiken, sier Johansen.

Sjekk om ditt fly er kansellert

Over 3.500 avganger kansellert

– Vi er glade for at partene nå er tilbake i forhandlingsrommet, det er bare der konflikten kan løses. I og med at partene nå møtes så jobber vi med forhåpninger om at det skal lede til konstruktive samtaler. Dermed følger vi utviklingen og tar beslutninger forløpende. Vi arbeider for å begrense antallet innstilte avganger i så stor grad som mulig, sier SAS' kommunikasjonsdirektør, Karin Nyman.

Totalt har flyselskapet nå kansellert 3.586 flyavganger siden fredag forrige uke. Nær 350.000 passasjerer er så langt rammet av den seks dager lange streiken.

Sitter nå i forhandlinger

Onsdag formiddag ble det kjent at SAS og pilotene returnerer til forhandlingsbordet hos Riksmekleren i Oslo.

I rommet hos Riksmekleren sitter både norske, svenske og danske representanter fra SAS og berørte fagforeninger. Det er norske Marianne Hernæs, Head of Industrial Relations i SAS, som leder forhandlingene på vegne av SAS, mens danske René Arpe, leder for Dansk Pilotforening, er sjefforhandler for pilotene, ifølge bransjenettstedet check-in.dk.

– Det er klart er positivt at partene finner tilbake til hverandre, men jeg kan ikke kommentere noe utover det, sa Jan Levi Skogvang i Scandinavian Norge Flygerforening, til E24 onsdag formiddag før møtet startet.

Les også

Jacob Wallenberg om SAS-pilotenes krav: Vi kan ikke gå tilbake til sånn det var før 2012

Heller ikke generalsekretær i Norsk Flygerforbund, Katinka Riksfjord Sporsem ville si så mye onsdag.

– Vi møtes med et mål om å finne en løsning. Utover det har vi ingen kommentar, skriver, hun i en SMS.

Norwegian med ekstra avganger

Norwegian informerte tirsdag om at de setter opp ekstra flyginger mellom Oslo og flere norske byer på onsdag, torsdag og fredag. Flyselskapet legger også opp tre ekstra flyginger mellom Oslo og København fredag.

– På grunn av stor pågang og for å fortsette hjelpe passasjerer som ikke kommer seg til sin destinasjon har Norwegian satt opp flere ekstra flyginger onsdag, torsdag og fredag, heter det i meldingen.

Her kan du lese mer om

  1. Scandinavian Airlines (SAS)

Flere artikler

  1. Har sittet et døgn: SAS og pilotene forhandler fortsatt

  2. SAS-meklingen fortsetter på overtid

  3. Svensk radio: SAS-pilotene har takket nei til forslag

  4. Annonsørinnhold

  5. Streikefare i SAS fredag: Opptil 60.000 passasjerer berøres direkte

  6. Norwegian fortsetter med ekstra avganger til flere norske byer