Sier nei til julegaver

StatoilHydro vil hverken gi eller få presanger.

Publisert:,

StatoilHydro

OSE

STL

har varslet alle samarbeidspartnere om at selskapet ikke ønsker å motta julegaver.

Oljekjempen melder at det heller ikke vanker presang til humanitære organisasjoner, ifølge Offshore.no.

- God forretningsskikk

Også i fjor sendte Statoil brev til forretningsforbindelser, hvor selskapet fortalte at det ikke ønsket overraskelser under treet. Selskapet hadde innrømmet korrupsjon i Iran, og strammet inn regelverket.

Ett år og én korrupsjonssak senere gjentar StatoilHydro oppfordringen.

- Dette er noe vi gjør for at selskapets integritet ikke skal kunne trekkes i tvil. Slike gaver kan komme i veien for det vi oppfatter som god forretningsskikk, sier informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad i StatoilHydro til E24.

Glemt Libya-saken? Les om kurrupsjonssaken her

Ingen humanitær gave

I fjor ga Statoil åtte millioner kroner til Røde Kors og Flyktningehjelpen, øremerket ofrene av jorskjelvet i Pakistan. Ifølge Offshore.no ga Hydro 500.000 kroner til Redd Barna.

Men julenissen trenger ikke å ta turen innom StatoilHydro i år. Tidligere har Statoil gitt de ansattes julegave til humanitære organisasjoner, men i år får alle ansatte et gavekort på 600 kroner.

- For to år siden ga vi gaven til tsunamiofrene. I fjor ga vi til jordskjelvofrene i Pakistan, sier Aanestad, som legger til at StatoilHydro ga fem millioner kroner til UNICEF gjennom årets TV-aksjon.

Flere økonominyheter fra E24

Her kan du lese mer om