Hagen henter Komplett-sjefen

Stein Erik Hagen skiller ut deler av Komplett i egensatsinger i investeringsselskapet Canica, og henter Komplett-sjef Ole Vinje for å lede arbeidet.

ANSETTER: Stein Erik Hagen henter Ole Vinje fra Komplett til investeringsselskapet Canica.
Publisert:

Komplett-sjef Ole Vinje får stillingen «senior vice president» i Stein Erik Hagens investeringsselskap, Canica. Han får ansvar for oppfølging av netthandel, opplyser selskapene.

– Vinje har ledet Komplett i 11 år, og tiden var moden for å slippe yngre krefter til, sier styreleder i Komplett og Canica-topp Nils Selte til E24.

Canica er hovedaksjonær i Komplett.

– Vinje kommer inn med sin tunge kompetanse på e-handel i Canica, og vil i første omgang se på den restruktureringen av Komplett som ligger foran oss, hvor enkelte virksomheter vil tas ut av Komplett-universet og drives av Canica.

Blant områdene Vinje skal utvikle i Canica er virksomhetene Komplettapotek.no, Bildeler.no, Blush.no, Sixbondstreet.no og Babybanden.no.

Venter hard konkurranse

Lars Olav Olaussen tar over som konsernsjef i netthandelselskapet. Han kommer fra stillingen som direktør for forretningsutvikling og salg i Orkla.

Selte sier at til tross for at Kompletts nye sjef ikke har erfaring med netthandel eller retail, er han riktig mann for jobben.

Les også

Hagen: Har 20 milliarder å investere

– Olaussen har de egenskapene vi ser etter, han er målrettet og en personlighet vi liker og som vi tror passer godt inn i konsernet, sier Selte.
– Hva blir de viktigste oppgavene for Kompletts nye sjef?
– Jobben for Olaussen blir å utvikle Komplett videre, selskapet er svært godt rigget for fremtiden i en industri hvor konkurransen er og blir meget hard fremover, sier han.

Solid resultat

Selte berømmer også Ole Vinje for å ha bidratt til å gjøre Komplett til Nordens største netthandelsaktør, skriver selskapet.

Komplett har de siste årene ligget stabilt på en omsetning over 4 milliarder kroner. I 2016 noterte selskapet seg for et driftsresultat på 142 millioner kroner.

Les også

Vokser sterkt i et fallende marked: – Runder milliarden i 2018

Les også

Rusta trosser ekspertene – mener netthandel er unødvendig

Les også

Vil utfordre Kiwi, Rema og Extra – lanserer lavpris-matkasse

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om