Popdivaen Adele topper rikingliste

Med svimlende 20 millioner pund, havner Adele øverst på listen over Storbritannias rikeste musiker under 30 år.

ARMENE FULLE: Popdivaen Adele har gjort stor suksess i både inn- og utland. Seks priser under årets Grammy var blant det som sendte henne til topp på årets rikingliste.

Mark J. Terrill
  • Ida Hanstad
Publisert: Publisert:

The Sunday Times har nå kommet med sin liste over de rikeste, britiske artistene under 30 år. Ikke overraskende er det verdensstjernen Adele som topper listen.

I fjor sto hun oppført med 6 millioner pund på Sunday Times rikingliste, men suksessalbummet «21» sikret henne ytterligere 14 millioner pund, skriver BBC.

Med det havner den populære sangfuglen på en solid førsteplass, med 20 millioner pund, det vil si om lag 183 millioner kroner.

Kvinneflertall

På listen får superstjernen selskap av en rekke andre kvinner.

På de tre plassene under Adele ligger henholdsvis Cheryl Cole, Leona Lewis og Norges-venn Katie Melua. Alle står oppført med hele 12 millioner pund hver, det vil si hele 110 millioner kroner.

Bare to av de ti rikeste musikerne i Storbritannia er menn. På en delt sjetteplass ligger Craig David, mens skotske Paolo Nutini ligger på en åttendeplass. Begge har ifølge BBC 8 millioner pund på bok.

Styrtrike av «Harry Potter»

På listen over Storbritannias rikeste skuespillere under 30 år er det Harry Potter-stjernen Daniel Radcliffe som får førsteplassen.

Han var bare 12 år gammel da «Harry Potter og De vises stein» kom ut i 2001, og siden den gang har formuen vokst til hele 54 millioner pund, det vil si nesten 500 millioner norske kroner.

Les også: Harry Potter-filmen dro inn 365 millioner på én dag

Også kollegene hans havner høyt opp på listen. Emma Watson, som spiller Hermine i filmene, er god for 26 millioner pund. Rupert Grint, som spiller Ronny, har 24 millioner pund.

Styrtrik av vampyrfilmer

Det er «Twilight»-stjernen Robert Pattinson som stikker av med andreplassen på listen. Ifølge The Sunday Times-listen er den populære god for 40 millioner pund.

Størsteparten av formuen skyldes selvfølgelig rollen han har hatt som vampyren «Edward Cullen» i den suksessfulle vampyrserien.

Keira Knightley, som ligger på tredjeplass, vil trolig også ha til salt på maten en stund fremover. 27-åringen, som blant annet har spilt i «Pirates of the Caribbean» og «Om forlatelse» er god for 30 millioner pund.

Les også:

  • Svimlende Oscar-summer
Publisert:

Flere artikler