Reitan: - Vi skal ta igjen Coop

Konkurrent Rema 1000 regner med at Konkurransetilsynet vil stille veldig strenge krav til Coop og Ica.

TAR DET MED RO: Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan mener sammenslåingen av Coop og Ica vil bety lavere marginer og sterkere konkurranse.

Jon Olav Nesvold
  • Andreas Wolden Fredriksen
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:,

Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan tar mandagens melding om at Coop sluker Icas norske virksomhet med fatning. Til E24 sier han at at han regner med at det Konkurransetilsynet vil stille strenge krav til fortsatt hard konkurranse i de lokale markedene, til beste for forbrukerne.

- For Rema 1000 betyr dette lite. Vi har alltid vært de små som har kjempet mot de store, og det har gjort oss stadig større. Det skal vi fortsette med. Coop ønsker å kjøpe Ica, og gjør dette fordi de tror dette kan styrke deres konkurransekraft som har minsket de siste årene, sier han.

Reitan frykter ikke at de vil tape markedsandeler, skulle oppkjøpet gå gjennom.

- Det blir ikke store forskjeller i markedsandeler mellom oss og Coop – så det skal vi klare å ta igjen. Vi er svært kostnadsbevisste – det har gjort sitt til at vi er der vi er i dag - og det har gjort at vi kan tilby de laveste prisene på varer av høy kvalitet.

- Er det lite gunstig at det blir tre aktører på det norske markedet fremfor fire?

- At det blir færre aktører i Norge, er en konsekvens av lave marginer og sterk konkurranse i det norske dagligvaremarkedet. Jeg regner med at Konkurransetilsynet stiller strenge krav til fortsatt hard konkurranse i lokale markeder til beste for forbrukerne.

Da Ica og Norgesgruppen meldte at de ville inngå en innkjøpsavtale i fjor, mente Reitan at dette var helt på trynet, før han noen måneder etter svarte med å inngå et innkjøpssamarbeid med Coop, hvis Konkurransetilsynet skulle si ja til ekteskapet mellom Norgesgruppen og Ica.

- Vi sa allerede den gangen at et innkjøpssamarbeid med Coop ville være bedre enn et innkjøpssamarbeid med største aktør Norgesgruppen.

Les også:

ICA: - Det stod mellom salg eller nedleggelserDagligvareekspert: - Et voldsomt nederlag for ReitanNorgesgruppen: - Bra for CoopCoop sluker Ica i Norge

Flere artikler

  1. Coop sluker Ica i Norge

  2. - Et voldsomt nederlag for Reitan

  3. Bunnpris dropper Reitan

  4. Annonsørinnhold

  5. ICA: - Det stod mellom salg eller nedleggelser

  6. Koster minst én milliard å bytte navn