Kriserammet flyselskap ber kundene ikke dra til flyplassen, for flyene vil ikke gå

Monarch Airlines har innstilt sin virksomhet og en rekke tilknyttede selskaper settes under administrasjon. Hundretusenvis blir påvirket.

I TRØBBEL: Monarch Airlines settes under administrasjon.
Publisert:

Selskapene hvis virksomhet innstilles inkluderer Monarch Airlines, Monarch Holidays, First Aviation, Avro Ltd. og Somewhere2stay.

«Som et resultat beklager vi å måtte informere om at (...) alle fremtidige ferier og flyginger fremmet av disse selskapene har blitt kansellert og ikke lenger er i drift», melder Monarch på sine nettsider.

Videre advares de reisende mot å møte opp på flyplassen.

«Dersom du allerede er utenlands, vi du finne all informasjonen du trenger om din flyging på denne nettsiden. Dersom du skal fly fra en britisk flyplass med Monarch Airlines i dag eller i fremtiden, vennligst ikke dra til flyplassen, da flygingen ikke vil bli gjennomført», skriver Monarch videre.

Strandede passasjerer

The Guardian skriver at britiske myndigheter nå iverksetter tiltak for å hente tilbake 110.000 av selskapets kunder tilbake til Storbritannia. 300.000 fremtidige bestillinger kanselleres også.

Ifølge The Telegraph er dette den største repatrieringen av britiske borgere siden krigen.

– Dette er en meget bekymringsverdig situasjon for britiske ferierende i utlandet, og min førsteprioritet er å hjelpe dem med å komme seg tilbake til Storbritannia, sier transportminister Chris Grayling til BBC.

Les også

PA: Norwegian vurderer å kjøpe Monarch Airlines

Imens advares det mot forsinkelser og kanselleringer.

Økonomisk trøbbel

Kollapsen i Monarch, den største som har rammet et britisk flyselskap, finner sted etter at selskapets lisens løp ut ved månedsskiftet.

Det hadde da vært kjent at Monarchs eier, Greybull Capital, over tid har forsøkt å selge deler av kortdistansevirksomheten for å fokusere på langflyging.

Blant dem som har blitt nevnt som mulige kjøpere, er Norwegian. Da spekulasjonene om dette nådde spaltene, ønsket ikke det norske selskapet å kommentere direkte. Det ble imidlertid understreket at «Storbritannia er et viktig marked for Norwegian».

Selskapet meldte om et tap på 291 millioner pund frem til utgangen av regnskapsåret 2016, grunnet et større inntektsfall.

Les også

PA: Norwegian vurderer å kjøpe Monarch Airlines

Les også

Ryanair-sjefen mener Norwegian er i ferd med å gå tom for penger

Les også

Ryanair tapte i EU-domstolen

Publisert:

Her kan du lese mer om