Bransjenettsted: SAS vil ha ansatte over på deltid

Flyselskapet SAS vil ha større fleksibilitet i arbeidsstyrken og ønsker flere ansatte over på deltid, melder dansk bransjenettsted.

DELTID: SAS-ansatte må belage seg på jobbe mer deltid dersom den nye spareplanen til flyselskapet iverksettes.
Publisert:

SAS vil ha flere ansatte over på deltid i vintersesongen for å bli mer fleksibel, skriver det danske bransjenettstedet check-in.dk (bak betalingsmur).

Ved å få ansatte til å jobbe heltid om sommeren, for så å jobbe deltid om vinteren, skal planen være å få høyere fleksibilitet blant personalet.

Omstillingen skal være en del av den nye spareplanen «In-Shape», som etter det E24 kjenner til skal presenteres for styret i flyselskapet nærmere sommeren.

Nestleder i Parat Vegard Einan, sier dette er noe det må forhandles om, og henviser til poltikken fagforeningen har på området.

– Vi er for fulle stillinger, også skal det være mulig med deltidsstillinger dersom man ønsker det. Man skal ikke tvinges til å jobbe deltid, sa Einan i en kort kommentar til E24 tirsdag.

Gammel idé i ny plan

Da SAS la frem resultatene sine for sitt første kvartal i starten av mars ble det klart at SAS-ledelsen nå jobber med en ny spareplan med en rekke nye tiltak som vil komme på toppen av det eksisterende effektiviseringsprogrammet 4XNG (4 Excellence Next Generation).

Les også

SAS sin spådom slo til: Doblet underskuddet i første kvartal

At SAS leter med lys og lykte etter steder å få ned kostnadene sine på er ingen nyhet. Det har selskapet jobbet kontinuerlig med siden krisehøsten 2012.

Tanken om «vinter-deltid» er heller ikke ny. Allerede for to år siden luftet konserndirektør Eivind Roald i SAS tanken om en mer sesongavhengig arbeidsform i selskapet i et intervju med E24.

Mye av arbeidet til SAS-ledelsen har knyttet seg til å gjøre kostnadene til SAS mer fleksible, altså at de svinger i takt med aktiviteten.

For flybransjen er dette spesielt viktig, siden trafikken tradisjonelt svinger kraftig opp i sommerhalvåret og er langt roligere i vinterhalvåret, som anses som «lavsesongen».

Les også

SAS: – Vi kan ikke ha det slik vi hadde det i gamle dager

– Går ikke over

E24 skrev i mars 2015 at SAS blant annet ønsket at de ansatte skal jobbe mer om sommeren og heller ta fri større deler av vinteren gjennom ferie eller avspasering, for å tilpasse seg de sesongvariasjonene som er i flybransjen.

– For at vi skal være konkurransedyktige, må vi ha den fleksibiliteten vi nå søker. Man kan ikke stikke hodet i sanden når man ser det konkurransebildet som er i bransjen. Dette går ikke over, sa Roald den gangen.

Les også

Flyselskapene vil ikke fly fra nye Rygge

Les også

– Et stort steg mot å bygge ned norsk luftfart

Les også

SAS-sjef spår et brutalt 2017

Publisert: