Platekompaniet i minus for femte år på rad – legger ned alle unntatt tre butikker

Siden 2014 har antallet butikker gått fra 27 til åtte, og nå skal fem nye legges ned. Med satsing på nett venter Platekompaniet likevel overskudd i 2020.

SJELDEN VARE: Bildet tatt julen 2005 på Platekompaniets butikk på Oslo City. Butikken er én av de få som nå blir værende.

SJELDEN VARE: Bildet tatt julen 2005 på Platekompaniets butikk på Oslo City. Butikken er én av de få som nå blir værende.

Foto: Jarl Fr. Erichsen NTB scanpix
Publisert:,

Platekompaniet ble startet i 1992, og har i mange av de påfølgende årene vært ledende innen salg av musikk, film, elektroniske spill, bøker og lydprodukter her til lands.

Til slutt vil det altså bli én butikk i Oslo, én i Bergen og én i Trondheim, ifølge Dagens Næringsliv.

Les også

Alan Walker håvet inn 36 millioner og økte resultatet med over 13 millioner

Grepene tas som følge av en omlegging til nett. Platekompaniet har de siste fem årene tapt 55 millioner kroner, og inntektene har falt hvert eneste av de siste ni årene.

I 2018 tapte kjeden 22 millioner kroner, ifølge DN.

Tror på overskudd i 2020

Rolf Kristian Presthus har vært eneeier av selskapet siden han kjøpte ut forretningspartner og medgrunnlegger Egil Dahl i 2008.

– Vi må tilpasse vårt konsept til noe som er bærekraftig fremover. Da mener vi at å ta bort de fysiske butikkene er veien å gå, sier Presthus til avisen.

Han har imidlertid tro på at selskapet skal klare seg.

– Våre budsjetter viser at hvis vi har en ren nettsatsing uten å holde fysiske butikker gående, så forventer vi gode resultater. Vi venter å være i pluss igjen i 2020, sier han.

Annonsørinnhold