Milliardærene

Kapital: Norges 400 rikeste er alle milliardærer

Norges 400 rikeste er alle milliardærer, går det fram av magasinet Kapitals årlige oversikt over landets rikeste. I snitt er de gode for mer enn 4 milliarder.

Milliardær John Fredriksen fotografert på sin årlige julelunsj for venner og familie på Theatercaféen i Oslo i 2019. Skipsrederen topper nok en gang magasinet Kapitals liste over landets 400 rikeste. Nytt av året er blant annet at alle på lista er milliardærer.
  • NTB
Publisert:

Skipsreder John Fredriksen er igjen øverst på lista med en formue på 114 milliarder kroner, skriver Kapital.

– Etter det vi kan se, gjør dette John Fredriksen til den rikeste nordmannen noensinne, sier Kapital-redaktør Vibeke Holth.

Magasinet har regnet seg fram til at det er 407 nordmenn med verdier for mer enn én milliard kroner.

– Aldri tidligere har vi opplevd slik rikdom i Norge, sier Holth.

Hedgefondforvalter Ole Andreas Halvorsen, som kommer fra Fredrikstad men er bosatt i USA, er nummer to på lista. Kapital mener han har en samlet formue på 56 milliarder kroner, opp med 13 milliarder kroner fra i fjor.

Dagligvaresektoren var den store vinneren i koronakrisen. Odd Reitan, som blant annet eier Rema 1000, og Johan Johannson i Norgesgruppen er nummer tre og fire på lista med henholdsvis 51 og 50,5 milliarder kroner i formue. Begge har blitt 6,5 milliarder kroner rikere siden i fjor, ifølge magasinet.

Ellers fylles topp ti-lista opp av flere gjengangere: Gustav Witzøe, Johan H. Andresen, Ivar Tollefsen, Kjell Inge Røkke, Stein Erik Hagen og Torstein Hagen.

Nytt av året er at mange teknologigründere har gått rett inn på lista med formuer som nykommere aldri har kunnet slå i bordet med, ifølge Holth. Hun kaller det et «paradigmeskifte».

– Det siste året har vært et gjennombruddsår for nordmenn med «big tech»-selskaper, og hvis det går gründernes vei er dette noe av det vi skal leve av etter oljen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Milliardærene

Flere artikler

  1. Disse vestlendingene er inne på listen over Norges rikeste

  2. Witzøe får støtte om formuesskatt: – Destruktiv og vridende

  3. Witzøe-konsernet økte milliardoverskuddet i fjor

  4. Gustav Magnar Witzøe legger 110 mill. i ny veldedig stiftelse

  5. Laksemilliardær Gustav Witzøe knallhardt ut mot formuesskatt