Treningsbransjen melder om comeback: – Vi ligger bedre an enn før nedstengingen

Evo, Sats og Naardic ser økt aktivitet på sine treningssentre etter sommeren og gjenåpningen av samfunnet.

På Evo kan kun annethvert kondisjonsapparat brukes som følge av en meters regelen, og det var treningssenterkjeden spent på hvordan ville gå.
  • Maiken Svendsen
Publisert: Publisert:

Høsten er kommet, og flere trekker inn for å trene etter sommeren.

Årets høst starter i tillegg med et samfunn som er på gjenåpnings trinn tre, og mer enn 60 prosent av befolkningen over 18 år er fullvaksinerte, viser VGs oversikt.

For Evo har medlemsmassen vokst 19 prosent de siste tolv månedene og 20 prosent fra januar til september i år, sier administrerende direktør Morten Hellevang.

– Vi ligger bedre an enn før nedstengingen, sier han.

Les også

Treningssentrene åpnet igjen: – Jeg har forfalt

Rekordåpning

I løpet av den tiden har de måttet stenge treningssentrene flere steder, lengst i Oslo hvor dørene ble låst opp igjen i mai.

Evo har siden gjenåpningen åpnet treningssenter på Jessheim og Årvoll, begge to med rekordantall nye medlemmer på åpningen, ifølge Hellevang.

– Når det gjelder de gamle sentrene ser vi at aktiviteten er godt på vei tilbake, utdyper han.

De som trener må fremdeles holde en meters avstand, dermed kan kun annethvert kondisjonsapparat brukes på sentrene. I Evo var de spent på om det kunne føre til at folk endte opp med å stå i kø.

– Men folk sprer seg mer ut, forteller Hellevang.

De ser at folk bruker hele åpningstiden, og flere trener i lunsjen. Han tror at noe av grunnen til at de ser en økning i antall medlemmer er at de har mindre treningssenter, uten gruppetimer, som ligger i nærområdene til der folk bor.

Les også

Sats åpner treningssentrene i Oslo på onsdag – årsbeste for aksjen

Tror på fleksible treningsvaner

Sats kunne i andre kvartal åpne dørene, men de tapte også 163 millioner kroner, ifølge kvartalsrapporten.

Den samme rapporten viste at antall medlemmer økte fra 599.000 i første kvartal til 612.000 i andre kvartal i år, men på samme tid i fjor var det 652.000 medlemmer i Sats.

Før det er tid for å legge frem kvartalsrapporten for tredje kvartal kan ikke Sats-sjef Sondre Gravir opplyse om konkrete tall for tiden etter sommeren. Det han kan si er at de er «veldig fornøyde med utviklingen».

– Det vi ser er at det permanente skiftet i treningsvaner som noen kunne forvente var der, ser ikke vi noe til, sier han.

Sats-sjef Sondre Gravir er «veldig fornøyd med utviklingen» etter sommeren.

De av Sats-medlemmene som har kommet i gang med trening igjen, har virkelig kommet i gang, ifølge Gravir. De ser også at folk er mer fleksible og trener på flere tidspunkter i løpet av dagen.

Når de ser fremover er de opptatt av aktivitetsnivået til medlemmene, hvor mange medlemskap de selger og hvor mange besøkende de har til sentrene.

– Når det gjelder aktivitetsnivået, er det tilbake til nivået før corona, sier han og legger til at han ikke kan si noe om den konkrete medlemsbasen.

Treningssenterkjeden satser også på digitaltrening fremover.

– Vi tror fleksibilitet er et stikkord for hva medlemmene ønsker seg, sier han.

Gravir tror ikke at folk kun vil trene på en måte, men at trening på nett komplementerer annen trening.

Les på E24+

Eksmodellen hentet 4 millioner til treningskonsept – så tikket plutselig over 8 nye millioner inn

Påvirkes ikke av gjenåpningen

Naardic er et heldigitalt treningssenter som ble lansert i august i fjor. De har passert en annualisert omsetning på omtrent 13 millioner kroner, og har nylig hentet 12,6 millioner kroner i en emisjon.

Selv om treningssentrene igjen kan ta imot folk, mener daglig leder Arnulf Refsnes at det ikke er det som har påvirket deres plattform mest, han trekker heller frem sesongvariasjonene.

– Vi ser at veksten i sommer har stoppet opp. Det tror jeg er helt vanlig for alle treningssentre, vi ser også at aktiviteten på Naardic har gått ned i sommer, men akkurat nå, de siste to uker er vi tilbake til nivåene før sommeren, sier han og legger til at det også er på nivå som før gjenåpningen.

Arnulf Refsnes har startet Naardic, hvor konen Annema Refsnes er blant instruktørene.

Sånn han ser det virker det som folk har etablert en ny vane ved å trene hjemme, men han er ikke veldig overrasket over det.

Han viser til at hvert år gjennomfører American College of Sports Medicine en undersøkelse, og basert på svarene legger de frem de heteste treningstrendene for det kommende året. For 2021 er det onlinetrening som troner øverst.

Les på E24+

Arnulf Refsnes gjør gründer-comeback: – Frykten for å mislykkes har aldri vært sentral hos meg

– Regner med å tredoble medlemsmassen

Hos Naardic oppgir omtrent 40 prosent at de både trener på senter og på nett, ifølge Refsnes. Når medlemmer melder seg ut oppgir de sjelden at grunnen til det er at de skal tilbake på treningssenter, forklarer han.

Samtidig tror han at pandemien var en katalysator for at oppstarten gikk «så bra», beskriver han.

– Det var bra for oss at det var en pandemi, men samtidig tror jeg og at det er bra for oss at det går over nå, sier han.

Han peker på at da kan folk velge hvordan de ønsker å trene, fremfor å bli tvunget til å kun være hjemme.

– Vi regner med å tredoble medlemsmassen før neste sommer, sier Refsnes, uten å ville oppgi hvordan medlemsutviklingen har vært siden de meldte om 5.000 medlemmer i juni.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Treningssenter
  2. Coronaviruset
  3. Naardic
  4. Sats

Flere artikler

  1. Sats tar nye smitteverngrep

  2. Sats melder at medlemsmassen er tilbake for fullt

  3. Inntektene øker for Sats: Omsatte for én milliard kroner

  4. Treningssenter-leder smiler etter lettelsene: – Superglade

  5. Rammer 80 årsverk: Sats varsler 1.800 om permittering