Reuters: Musk sier Tesla må kutte 10 prosent av de ansatte

Nesten 10.000 jobber i elbilgiganten kan være i fare.

Publisert:

I en intern epost som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til, opplyser grunnlegger Elon Musk at Tesla må kutte rundt 10 prosent av de ansatte.

– Jeg har superdårlig følelse om økonomien, sier grunnlegger Elon Musk i e-posten, som har tittelen «stans ansettelser globalt», ifølge Reuters.

Tesla har ikke umiddelbart svart på henvendelsene til nyhetsbyrået.

Antall ansatte var 99.290 ved utgangen av fjoråret, ifølge årsrapporten til selskapet.

Det betyr at nesten 10.000 ansatte kan rammes av nedbemanningene.

Musk har tidligere i år diskutert muligheter for en resesjon, altså en kraftig og vedvarende økonomisk nedgang. På spørsmål fra en Twitter-bruker om han tror det nærmer seg, svarte Musk:

– Ja, men det er faktisk en god ting. Det har regnet penger på idioter for lenge. Det er nødt til å komme noen konkurser.

Forsyningsproblemer

Tesla har i likhet med mange andre slitt med problemer med forsyningskjedene, og fabrikkene til selskapet har ikke gått for full kapasitet.

I slutten av april fortalte selskapet at problemene er ventet å vare ut året.

Les også

Tesla isolerer tusenvis av ansatte

– I tillegg til chipmangel har nylige covid-19-utbrudd tynget forsyningskjedene og fabrikkaktivitetene våre. Videre har prisene på noen råmaterialer mangedoblet seg de siste månedene, skrev selskapet i rapporten for første kvartal.

Coronapandemien og krigen i Ukraina har bidratt til flaskehalser, blant annet i viktig havner, som har ført til leveranseproblemer og forsinkelser på en rekke varer.

Måtte stenge Kina-fabrikk

Den siste tiden har pandemien skapt ytterligere problemer for elbilprodusenten i Kina. Flere byer og områder, inkludert storbyen Shanghai, har i store deler av året vært preget av omfattende nedstenginger.

Teslas gigantfabrikk i Shanghai, som normalt produserer over 2.000 biler hver dag, måtte en periode tidligere i år stenge ned på grunn av restriksjonene.

Nyheten om jobbkuttene kommer kort tid etter at Musk i en annen intern epost krevde at alle ansatte returnerer til kontoret.

– Alle i Tesla er påkrevd å tilbringe minst 40 timer på kontoret i uken, sa Musk ifølge flere medier.

Da en Twitter-bruker spurte om konsekvensene dersom ansatte ikke fulgte marsordren, svarte Musk:

– Da får de late som de jobber et annet sted.

Les også

Lange ventetider på elbil: Kjøpte bruktbil til samme pris som ny

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om