Eksport av norsk fiskefôr til Russland har økt kraftig

Fra mars til april økte Norges eksport av fiskefôr med nesten 54 millioner kroner til drøyt 141 millioner kroner. Sjømat Norge er overrasket over utviklingen.

Eksport av norsk fiskefôr er ikke underlagt sanksjonene mot Russland.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Vi trodde at betalingsutfordringene ville føre til redusert handel, men registrerer nå at så ikke er skjedd, sier administrerende direktør i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark til IntraFish.

Han viser til forbudet mot pengeoverføringer med russiske banker.

I januar i år ble det solgt fiskefôr for nesten 17 millioner kroner fra Norge til Russland, mens eksporten altså gikk kraftig opp fra mars til april.

Ystmark tror at varselet om havneforbud mot russiske skip, førte til økt handel fordi russerne ville opparbeide seg et lager av fôr.

Regjeringen varslet forbudet 29. april. Det trådte i kraft 8. mai, og Sjømat Norge kjenner ikke til Russland har importert fôr fra Norge siden dette.

Handelssanksjonene mot Russland gjelder ikke eksport av norsk fiskefôr eller import av russiske råvarer til produksjon av laksefôr i Norge.

Samlet i januar til og med april eksporterte Norge drøyt 15.000 tonn fiskefôr til Russland til en verdi av nesten 252 millioner kroner.

Les også

Lakseforedler ber norske oppdrettere ta grep: – Russisk fôrhandel er problematisk

Les også

Salmar vil støtte Ukraina, handler fôr av selskaper med russervirksomhet

Les også

Norske fôrprodusenter fortsetter Russland-samarbeid

Publisert:
Gå til e24.no