Sportsbusiness

Ole-Henrik Skirstad blir leder for Gjelsten og Sundes Sport Holding

Tidligere administrerende direktør for Sport 1 Gruppen får ansvar for Bjørn Rune Gjelsten og Olav Nils Sundes sportskjempe.

Olav Nils Sunde og Bjørn Rune Gjelsten eier 50 prosent hver av Sport Holding
 • Eirik Amb Nysveen
Publisert: Publisert:

Ole-Henrik Skirstad er ansatt som administrerende direktør for Sport Holding-konsernet fra og med 1. oktober.

Sport Holding står bak butikkene til Sport 1, Intersport, Anton Sport, Löplabbet, Sportsnett, Skandinavisk Høyfjellsutstyr og i slutten av august slukte selskapet også turtøyprodusenten Bergans.

– Jeg er svært ydmyk med hensyn til oppgaven jeg nå har påtatt meg og imponert over jobben som har vært gjort for å etablere Sport Holding og skape et økonomisk bærekraftig Intersport siden konkursen i Gresvig i februar 2020, sier Skirstad i en pressemelding.

I februar 2020 ble det kjent at Bjørn Rune Gjelstens Gjelsten Holding og familieselskapet O.N. Sunde hadde sikret seg konkursboet etter Gresvig om å kjøpe store deler av eiendelene i boet. Transaksjonen ble godkjent av konkurransetilsynet i september samme år.

Ole-Henrik Skirstad har tidligere ledet Sport 1 og Sport Holding konsernets fellesfunksjoner, samtidig har Intersport har vært ledet av Lars Kristian Lindberg. Lindberg har valgt å fratre som leder av Intersport, og vil i en periode fremover ha en rådgivende rolle og følge opp samarbeidet med Intersport International, skriver selskapet i meldingen.

Espen Dybvig og Anders Bristøl ansatt som kjedeledere for henholdsvis Sport 1 og Intersport.

Bjørn Rune Gjelstens Gjelsten Holding AS og O.N. Sunde A/S som er heleid av Olav Nils Sunde og hans to barn eier alle aksjene i Sport Holding.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Sportsbusiness
 2. Sportsbransjen
 3. Olav Nils Sunde
 4. Bjørn Rune Gjelsten

Flere artikler

 1. Gjelsten og Sundes Sport Holding kjøper Bergans

 2. Resultatkollaps for selskap bak kjendis-sportsklær

 3. Spiser av konkurrentene – men fortsatt skeptisk til gigantfusjon

 4. Fra krise til toppår: Norrøna-selskaper med rekordresultater

 5. Betalt innhold

  Redningskvinnen