Nettsted: Jay-Z vil selge Tidal

Jay-Z skal være i ferd med å kvitte seg med premium-strømmetjenesten.

SKAL VÆRE KLAR FOR SALG: Jay-Z vil kvitte seg med Tidal, ifølge nettstedet Breakit.
  • Karl Wig
Publisert:

Det er det svenske nettstedet Breakit som skriver at hiphop-ikonet Jay-Z vil kvitte seg med Tidal, strømme-utfordreren som må kunne kalles en flopp sett i forhold til den massive satsingen.

– Tidal går ikke bra og taper penger. Jay-Z har ikke lykkes i å få fart på virksomheten, sier en kilde til nettstedet.

Tidal har ikke besvart en rekke henvendelser fra E24 på telefon og epost.

Det var i mars at den verdenskjente rapperen og entreprenøren gjennom sitt selskap kjøpte svensk-norske Aspiro for 464 millioner svenske kroner. Selskapet drev da både Tidal og Wimp, men de to strømmetjenestene er nå slått sammen.

Les også

Norsk Tidal-sjef må gå

Tapssluk

Men nå skal rapperen ha sett seg lei på å stadig spytte nye penger inn i det som hittil har vært et tapssluk. I fjor fikk Tidal et resultat på minus 84 millioner svenske kroner. Det er lite som tyder på at det blir noe festår i år heller:

Tross massiv annonsering og fronting av rapperens kjendisvenner, har tjenesten bare klart å skaffe til veie 500.000 nye brukere det siste halvåret, ifølge Breakit.

Jay-Z skal ha vært i kontakt med potensielle kjøpere og gitt uttrykk for at han ønsker tilbake «minst like mye» penger som han selv har investert i tjenesten.

Rapperens ønske beskrives av bransjekilder som lite realistisk med tanke på hvordan Tidal sliter med å skaffe fotfeste i det tøffe strømmemarkedet.

Les også

Jay Z kjøper luksus-champagne

Premiumtjeneste

Flere har ment at Tidals premiumprofil har vært en strategisk bommert i den harde konkurransen med Spotify, og etter hvert Apple Music.

Tidal har kjørt aggressiv markedsføring for tapsfri lydkvalitet i Flac-format fremfor mer vanlig brukte MP3-filer for sitt Hifi-abonnement til 20 dollar i måneden.

Breakit skal sitte på gode kilder. Det var det samme nettstedet var som i våres slapp nyheten om at Jay-Z har fått Madonna og Kanye West til å vrake Spotify og slippe ny musikk eksklusivt for Tidal.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Jay-Zs pressemann: Avviser rykte om Tidal salg

  2. Pakistansk teknologiselskap saksøker Tidal

  3. Svensk artist kjøpte falske avspillinger på Spotify

  4. Tidal i Norge tier om Jay Zs varsel om gigantsøksmål

  5. Spotify: 40 millioner betalende brukere