Kjøpte seg opp da H&M-aksjen stupte

Hotellkongen Petter Stordalen lar seg ikke affisere av H&Ms nedgang den siste tiden, og kjøpte 100.000 aksjer i klesgiganten i desember.

KJØPER: Petter Stordalen er én av flere kjente investorer som har lastet opp med aksjer i Hennes & Mauritz de siste ukene.

Foto: Lise Åserud NTB scanpix
  • David Bach
Publisert:

Klesgiganten H&M har opplevd en av sine verste perioder de siste månedene.

Onsdag falt aksjen videre med 1,5 prosent, som gjør det totale fallet for 2018 til syv prosent i Stockholm. Aksjen stupte også 16 prosent i midten av desember, i det verste fallet selskapet har sett siden mars 2000.

Laster opp likevel

Det har imidlertid ikke hindret flere kjente investorer å laste opp med aksjer i selskapet. Den svenske mangemilliardæren Gustaf Douglas kjøpte 625.000 aksjer i H&M i løpet av fjerde kvartal 2017, og fikk selskap av Sven-Olof Johansson, som økte sitt eierskap med 300.000 aksjer opp til totalt 950.000 aksjer, ifølge Dagens Industri.

Les også

Vil kaste sjefen i kriserammede H&M: – De fleste andre hadde fått sparken med slike resultater

Styreleder og H&M-arving Stefan Persson kjøpte totalt 20 millioner aksjer i perioden 15. til 19. desember, ifølge Hegnar.

Og blant investorene er altså også hotellkongen Petter Stordalen, melder DI.

Ifølge nettstedet har nordmannen nesten doblet aksjeposten i det kriserammede selskapet. I desember kjøpte han 100.000 aksjer. Totalt eier Stordalen nå 225.000 aksjer i H&M, til en verdi av drøyt 35 millioner kroner med dagens aksjekurs.

E24 har forsøkt å komme i kontakt med Stordalen, men han har ikke besvart henvendelsene.

Rasismeanklager

Hennes & Mauritz har måttet tåle krass kritikk etter at selskapet i begynnelsen av januar slapp en annonse i Storbritannia som mange anså som rasistisk.

Les også

H&M og Ikea samarbeider om ny type klær

Den omstridte annonsen viste en svart gutt iført en grønn hettegenser med teksten «Coolest monkey i the jungle», og førte til anklager om skjult rasisme.

Den svenske kleskjeden trakk annonsen, som også har høstet kritikk i USA og Europa.

Lørdag opplyste kleskjeden at de inntil videre stenger sine butikker i Sør-Afrika, av hensyn til de ansattes og kundenes sikkerhet. Der ble flere av kjedens butikker vandalisert som følge av annonsen.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Stordalen kjøpte aksjer for 16 millioner i H&M

  2. H&M stenger butikker i Sør-Afrika etter vandalisme

  3. Nordens høyeste toppleilighet solgt for 62 millioner

  4. Annonsørinnhold

  5. En av verdens største H&M-butikker åpner på Karl Johan

  6. Kraftig salgsnedgang for klesgiganten H&M