Norske Skog setter i gang salg av papirfabrikkene

Prosessen med å selge de syv papirfabrikkene starter umiddelbart, varsler Norske Skog. Investeringsbanken Evercore har fått oppgaven som rådgiver.

Styreformann Christen Sveaas i Norske Skog.
  • NTB
  • Karl Wig
Publisert:

Norske Skog opplyser i en børsmelding onsdag kveld at salget av Norske Skog AS – som eier selskapets sju papirfabrikker – starter umiddelbart.

– Norske Skog-gruppens sju papirfabrikker vil fortsette driften som normalt, og våre kunder, leverandører og andre forretningspartnere vil fortsette å motta produkter av høy kvalitet og tjenester fra Norske Skog uten opphold gjennom salgsprosessen, skriver selskapet i meldingen.

Alle som er interessert i å delta i salgsprosessen, inkludert eksisterende investorer, bes om å kontakte Evercore så snart som mulig for å vise sin interesse.

Les også

Norske Skogs fabrikker skal ha 100 mulige kjøpere

Varsler rift om fabrikkene

Det kan bli hard rift om de syv fabrikkene, ifølge eksperter E24 har snakket med.

Finansielle kjøpere sees på som mest sannsynlig, men hvem som ender opp som kjøpere er altså ennå uklart.

Dagens Næringsliv skrev mandag at det finnes over hundre mulige kjøpere og at de internasjonale investeringsbankene Citibank og Evercore allerede var i full gang med å forberede konkurssalget.

– Så vidt jeg skjønner er disse prosessene på skinner, men det er uavklart hvor lang tid det vil ta å få fullbyrdet dem, sa styreleder og Norske Skogs største eier, Christen Sveaas, til avisen.

Fra tidligere er det kjent at Kjell Inge Røkke og Aker har vært meget interessert.

Les også

Sveaas tror han kunne unngått skogkonkurs

Fortsatt ikke konkursbegjært

Det har foreløpig ikke kommet noen melding fra Norske Skog om at styret har besluttet å begjære selskapet konkurs. DN skrev mandag at kilder bekrefter at en konkursbeslutning kan være nært forestående.

Etter at långiverne i Norske Skog i flere uker hadde forsøkt å bli enige om en refinansieringsløsning for å redde papirkonsernet fra konkurs, kastet investor Kjell Inge Røkke seg for tre uker siden inn i kampen om fabrikkene.

Det Røkke-kontrollerte investeringsselskapet Aker har samarbeidet med en av Norske Skogs største långivere, investeringsfondet Oceanwood, om å framtvinge en konkurs.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Norske Skogs fabrikker skal ha 100 mulige kjøpere

  2. – Aker var veldig klar på at de ville ha en konkurs

  3. Norske Skog-kreditor klager på auksjonsprosess

  4. Norske Skogindustrier slås konkurs: – Den eneste løsningen

  5. Sveaas frykter at Norske Skog-fabrikkene kan bli lagt ned