Økning i antall konkurser og tvangsavviklinger

Hordaland hadde flest konkurser, og Oppland hadde størst økning.

FLERE GIKK KONKURS: 5,2 prosent flere bedrifter gikk konkurs eller ble tvangsavviklet i januar sammenlignet med året før. I Hordaland gikk flest konkurs. Her representert ved Bryggen i Bergen.

Hallgeir Vågenes
Publisert:

– Det er lenge siden sist vi opplevde en stigning i konkurstallene. Men tallene for en måned gir ikke grunnlag nok for å si om dette er en ny tendens eller ikke, sier underdirektør Karl Erik Rørmark ved Konkursregisteret.

Mens det var 441 konkurser og tvangsavviklinger i januar 2012, har det vært 464 i januar i år. Økningen tilsvarer 5,2 prosent.

I Oppland fylke har økningen vært størst, med 122,2 prosent flere konkurser og tvangsavviklinger i januar i år enn i fjor. Og Hordaland kan skilte med flest konkurser - 60, sammenlignet med Oslos andreplass med 54 konkurser.

Selv om det samlet sett er registrert flere konkurser, er det flere av fylkene som kan vise til tilbakegang på konkurs - og tvangsavviklingsfronten.

Aust-Agder hadde for eksempel en reduksjon på 41,7 prosent, Hedmark en reduksjon på 33, 3 prosent, og i Sør-Trøndelag ble det registrert 31,2 prosent færre konkurser og tvangsavviklinger enn i januar i fjor.

LES OGSÅ: