Økning i antall konkurser og tvangsavviklinger

Hordaland hadde flest konkurser, og Oppland hadde størst økning.

FLERE GIKK KONKURS: 5,2 prosent flere bedrifter gikk konkurs eller ble tvangsavviklet i januar sammenlignet med året før. I Hordaland gikk flest konkurs. Her representert ved Bryggen i Bergen.

Hallgeir Vågenes
  • E24
Publisert:

– Det er lenge siden sist vi opplevde en stigning i konkurstallene. Men tallene for en måned gir ikke grunnlag nok for å si om dette er en ny tendens eller ikke, sier underdirektør Karl Erik Rørmark ved Konkursregisteret.

Mens det var 441 konkurser og tvangsavviklinger i januar 2012, har det vært 464 i januar i år. Økningen tilsvarer 5,2 prosent.

I Oppland fylke har økningen vært størst, med 122,2 prosent flere konkurser og tvangsavviklinger i januar i år enn i fjor. Og Hordaland kan skilte med flest konkurser - 60, sammenlignet med Oslos andreplass med 54 konkurser.

Selv om det samlet sett er registrert flere konkurser, er det flere av fylkene som kan vise til tilbakegang på konkurs - og tvangsavviklingsfronten.

Aust-Agder hadde for eksempel en reduksjon på 41,7 prosent, Hedmark en reduksjon på 33, 3 prosent, og i Sør-Trøndelag ble det registrert 31,2 prosent færre konkurser og tvangsavviklinger enn i januar i fjor.

LES OGSÅ:

  • Kraftig økning i antall nye aksjeselskap
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Kraftig hopp i antall konkurser

  2. Færre konkurser i oktober

  3. Sjekk om ditt fylke har økning eller nedgang: Dramatisk økning i konkurser

  4. Annonsørinnhold

  5. Færre konkurser også i februar

  6. Konkursbølgen tar en liten pause