Styrelederen vil ha redegjørelse om Andresen-ansettelse

Styreleder i Innovasjon Norge Gunnar Bovim forventer å få en redegjørelse fra selskapet om ansettelsen av Katharina G. Andresen. Næringsminister Torbjørn Røe-Isaksen vil ikke kommentere ansettelsen.

STARTER 28. JUNI: Ferd-arving Katharina Andresen (t.v.) har fått deltidsstilling i Innovasjon Norge, hvor hennes forbilde Anita Krohn Traaseth er administrerende direktør (t.h.).
Publisert:

Det stormer rundt Innovasjon Norge etter at E24 fredag kunne melde at det statlige selskapet ansatte Ferd-arving Katharina Andresen i en deltidsstilling på seks måneder i HR-avdelingen uten å lyse ut stillingen offentlig.

Nå forventer styreleder Gunnar Bovim at styret vil få høre mer om ansettelsen fredag.

– Styret har ikke diskutert det, jeg går ut fra at vi får en redegjørelse fra administrasjonen i styremøte på fredag, sier Bovim til Dagens Næringsliv.

Han har ingen videre synspunkt på ansettelsen forteller han til avisen.

– Det er helt naturlig at det gis en orientering til styret om en sak som har skapt såpass mye oppmerksomhet, skriver kommunikasjonsdirektør i Innovasjon Norge, Kristin Welle-Strand, til E24 i en epost.

Ansettelsen ble først kjent gjennom DN før helgen tok Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth til Twitter for å kommentere saken. Hun har ikke ønsket å stille opp i intervjuer i sakens forbindelse.

Ferd opplyser til E24 mandag ettermiddag at Andresen ikke ønsker å kommentere utspillet fra styrelederen.

Har du kjennskap til saken? Tips E24s journalister her.

Får kritikk

Søndag skrev E24 at flere jusseksperter mener endringen av kontrakten fra opprinnelige 10 måneder til seks måneder kan reise spørsmål om lovligheten av ansettelsen. Dette på grunn av at alle ansettelser i det offentlige over seks måneder skal lyses ut.

– Du kan ikke tilpasse lengden på kontrakten for å omgå kravet til utlysning. Dette høres ikke bra ut i utgangspunktet, ut i fra min kjennskap til saken, sa Thor-Arne Wullim, arbeidsrettekspert og partner i SBDL til E24.

Det statseide innovasjonselskapet eies i utgangspunktet av Næringsdepartementet.

Gjentatte ganger de siste dagene har E24 forsøkt få en kommentar til saken fra næringsminister Torbjørn Røe-Isaksen som utelukkende henviser til Innovasjon Norge.

«Hengt ut å tråkket på»

Søndag kveld tok Andresen selv til Twitter for å omtale stormen rundt hennes egen person.

I feeden som fulgte har flere stilt spørsmål til Andresen.

Blant dem Medier24-redaktør Gard L. Michalsen som skriver:
«Hvordan definerer du uthenging og tråkket på? Mener du å være fritatt for debatt når du søker offentlighetens lys?»

Foreløpig har ikke Andresen valgt å svare på spørsmålet fra Michalsen.

Michalsen har tidligere på eget nettsted kritisert ansettelsen:

«Katharina G. Andresen har selvsagt verdifull kompetanse på mange områder, og andre erfaringer enn noe studie kan gi henne. Hun kan sikkert få en lærerik tid i Innovasjon Norge, og definitivt lære mye av sitt forbilde Anita Krohn Traaseth. Men det betyr ikke at hun burde fått denne jobben. Ansettelsen framstår i grunn som en eneste stor bjørnetjeneste. For dem begge,» skrev han søndag.

Publisert:

Her kan du lese mer om