Varslere i EU tipset USA om Volkswagen

Det var tjenestemenn i EU som varslet USA om Volkswagens utslippsjuks etter at EU-kommisjonen unnlot å ta tak i saken, sier en tjenestekvinne i Californias miljømyndigheter.

I HARDT VÆR: De siste månedene har vært tøffe for Volkswagen etter avsløringene av det omfattende dieseljukset.
Publisert: Publisert:

Mary Nichols, som leder California Air Resources Board, sier at EU-tjenestemennene varslet den amerikanske miljøorganisasjonen ICCT om sine mistanker mot Volkswagen, og at ICCT i sin tur varslet myndighetene.

Det tyske tidsskriftet WirtschaftsWoche skriver at EU-kommisjonen allerede i 2011 var blitt varslet om mistanken om VW-jukset, men da Kommisjonen unnlot å reagere, ga tjenestemennene opp og tipset ICCT.

– Dersom denne informasjonen bekreftes, betyr det at den tidligere industrikommissæren og den nåværende, Antonio Tajani og Elzbieta Bienkowska, har skjult opplysningene og løyet for EU-parlamentet, sier de to grønne EU-parlamentarikerne Yannick Jadot og Karima Delli.

VW sliter med den største krisen i sin historie etter at det ble avdekket at de utstyrte 11 millioner biler med programvare som skjuler de riktige NOx-utslippene når bilene testes.

Fredag ble det opplyst at salget av biler fra Volkswagen har falt med 3,5 prosent i forrige måned. Selv om noe av nedgangen skyldes dårligere tider i Brasil og Russland, har avsløringene trolig også bidratt.

Publisert: