Varslere i EU tipset USA om Volkswagen

Det var tjenestemenn i EU som varslet USA om Volkswagens utslippsjuks etter at EU-kommisjonen unnlot å ta tak i saken, sier en tjenestekvinne i Californias miljømyndigheter.

I HARDT VÆR: De siste månedene har vært tøffe for Volkswagen etter avsløringene av det omfattende dieseljukset.

Suzanne Plunkett
  • NTB
Publisert:

Mary Nichols, som leder California Air Resources Board, sier at EU-tjenestemennene varslet den amerikanske miljøorganisasjonen ICCT om sine mistanker mot Volkswagen, og at ICCT i sin tur varslet myndighetene.

Det tyske tidsskriftet WirtschaftsWoche skriver at EU-kommisjonen allerede i 2011 var blitt varslet om mistanken om VW-jukset, men da Kommisjonen unnlot å reagere, ga tjenestemennene opp og tipset ICCT.

– Dersom denne informasjonen bekreftes, betyr det at den tidligere industrikommissæren og den nåværende, Antonio Tajani og Elzbieta Bienkowska, har skjult opplysningene og løyet for EU-parlamentet, sier de to grønne EU-parlamentarikerne Yannick Jadot og Karima Delli.

VW sliter med den største krisen i sin historie etter at det ble avdekket at de utstyrte 11 millioner biler med programvare som skjuler de riktige NOx-utslippene når bilene testes.

Fredag ble det opplyst at salget av biler fra Volkswagen har falt med 3,5 prosent i forrige måned. Selv om noe av nedgangen skyldes dårligere tider i Brasil og Russland, har avsløringene trolig også bidratt.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Razzia hos tyske bilprodusenter

  2. EU: Tyske bilgiganter kan ha brutt konkurranseregler

  3. Dieselskandalen: Slik kan de ha utført jukset

  4. Annonsørinnhold

  5. Volkswagen kaller tilbake 147.139 biler i Norge

  6. Dette skal Volkswagen gjøre med juksebilene