Southwest-topp slo alarm før krisejul

Southwest Airlines-aksjen falt tungt på Wall Street tirsdag etter krisejulen. Nå viser det seg at en direktør slo alarm allerede før jul.

Ved Southwest Airlines bagasjekaruseller på flyplassen i Denver er store mengder bagasje som ikke har blitt hentet.
Publisert: Publisert:

Etter en julehelg hvor Southwest kansellerte rundt 8.000 flyavganger fikk flyselskapet gjennomgå på Wall Street tirsdag kveld. Aksjen endte til slutt dagen ned nærmere seks prosent, samtidig som fallet fortsatte i etterhandelen.

Særlig en kraftig vinterstorm fikk skylden for de mange kanselleringene. Men nå viser det seg også at en direktør i selskapet slo alarm allerede onsdag forrige uke

Et «uvanlig høyt» antall Southwest-ansatte skal før julehelgen ha meldt seg syke til flyselskapet. Det viser et internt notat sendt 21. desember fra flyselskapets direktør for bakkemannskap, Chris Johnson.

Southwest-fly har blitt stående på bakken som følge av kaoset i selskapet.

Spredt i sosiale medier

I notatet erklærer Johnson krise i form av en såkalt «state of operational emergency» på flyplassen i Denver. Ifølge notatet, som sirkulerer i sosiale medier, innebærer dette at de ansatte måtte levere legeerklæring dersom de var syke, eventuelt ville de potensielt kunne miste jobben.

«Dette er ikke den type kommunikasjon jeg (eller noen leder) vil utstede, men det er nødvendig for å få oss tilbake på sporet for å kunne yte service til våre kunder», skriver Johnson i notatet, som har spredt seg i sosiale medier det siste døgnet.

Talsperson for selskapet, Chris Perry, bekrefter overfor The Denver Post at notatet er ekte. Perry kunne ikke bekrefte at notatet fremdeles er aktivt, men understreket at det er standard prosedyre.

Les også

Krisejul for Southwest: – Beklager

Kanselleringene fortsetter

Mandag gikk selskapet ut å beklaget den omfattende krisen i selskapet. Samtidig ble det gjort klart at det vil fortsette å kansellere ruter de nærmeste dagene for å komme seg tilbake på beina.

Tirsdag ettermiddag, lokal tid, hadde selskapet kansellert mer enn 60 prosent av onsdagens flyginger. Så langt har selskapet allerede kansellert 20 prosent av avgangene torsdag, ifølge FlightAware skriver Bloomberg.

I en video beklaget toppsjef Bob Jordan igjen krisen tirsdag kveld.

– Vi er optimistisk på at vi vil være tilbake på rett spor før neste uke, sa Jordan, ifølge nyhetsbyrået.

Allerede natt til tirsdag bekreftet Det amerikanske transportdepartementet at det vil undersøke hendelsen.

Publisert:

Her kan du lese mer om