Norges Banks stabsdirektør går av

Norges Banks stabsdirektør, Birger Vikøren, går av etter 36 år i sentralbanken.

Birger Vikøren avbildet i 2017.
Publisert:

Vikøren skriver dette selv på sin Linkedin-profil.

– Etter 36 års tjeneste i Norges Bank har jeg bestemt meg for å slutte. Det har vært en utrolig interessant og givende tid å jobbe som offentlig tjenestemann og økonom med så mange svært kompetente kolleger, og ikke minst jobbe i meningsfulle lederroller innen pengepolitikk, finansiell stabilitet og kapitalforvaltning, utdyper han.

Vikøren forklarer at han nå skal begynne å jobbe som foreleser og veileder for økonomistudenter ved Universitetet i Oslo og NHH.

– Jeg gleder meg til å lære studentene makroøkonomiske teorier og vise dem hvordan de kan anvendes i praktisk politikk. I tillegg vil jeg bruke min erfaring til å forfølge andre oppgaver, blant annet som medlem av Rådet for Statistisk sentralbyrå og styret i Forskningsrådet, skriver han.

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache sier i en uttalelse at Vikøren vil bli savnet i Norges Bank.

– Gjennom sitt betydningsfulle virke har han satt sitt preg på bankens utvikling på en rekke områder. For meg har Birger vært en god støtte i min nye rolle. De studentene som får glede av Birgers kunnskap og innsikt er svært heldige, og vi ønsker ham lykke til med nye utfordringer, sier Bache.

Oljefondsjef Nicolai Tangen har kommentert Linkedin-innlegget:

– Det har vært helt fantastisk å jobbe med deg, og jeg er så glad for at du vil gjøre den viktigste tingen fra nå av, å lære opp den neste generasjonen, skriver Tangen.

I fjor ble det kjent at Vikøren var en av dem som søkte om å ta over som nestsjef under daværende sentralbanksjef Øystein Olsen. Det fikk han imidlertid ikke på grunn av at sønnen jobbet som rådgiver i Finansdepartementet.

Les også

Får ikke bli visesentralbanksjef på grunn av sønnen

Publisert:

Her kan du lese mer om