Helsesista med millionoverskudd

Tale Maria Krohn Engvik tok permisjon fra jobben for å snakke med ungdom på Snapchat. Det ble lønnsomt for helsesøsteren som firedoblet inntektene på ett år. 

DIGITAL HELSESØSTER: Tale Maria Krohn Engvik har over 40.000 følgere på Snapchat. Men inntektene kommer for det meste fra foredrag.

Foto: Annemor Larsen VG
  • Tyra Kristiansen Stave
Publisert:

I 2018 hadde den Snapchat-baserte helsesøsteren Tale Maria Krohn Engvik inntekter på 3,7 millioner kroner. I 2017 hadde hun inntekter på 866.000 kroner gjennom sitt foretak Helsesista. Det viser tall fra årsregnskapet.

Resultat etter skatt endte på 1,76 millioner kroner i 2018. Det er en tredobling fra året før.

Krohn Engvik er ordknapp da E24 spør henne om tallene for fjoråret:

- Vi har egentlig ikke så mye å kommentere utover det Tuva (manageren journ.anm) snakket med DN om. Helsesista AS ble etablert siste halvår av 2017, så 2018 er første virkelige år for firmaet. Som Tuva sa, jobbet vi virkelig hardt i 2018, sier hun til E24.

Inntekt fra foredrag

I et intervju med Dagens Næringsliv i desember i fjor sa helsesøsteren at hun hadde holdt over 100 foredrag i 2018. Det er herfra den største delen av inntekten kommer.

Men i begynnelsen gikk det trått for Krohn Engvik. Hun ville prøve noe nytt og i 2017 sa hun opp jobben som helsesøster i Oslo kommune for å satse på Snapchat. I et halvt år levde hun på egne sparepenger.

Les på E24+

Når algoritmer gjør ledere verre

– Det holdt akkurat. Etter det begynte jeg å få inntekt fra foredrag, sa Helsesista til VG i mars.

Krohn Engvik eier alle aksjene i selskapet hun startet for å være digital helsesøster. I 2018 begynte selskapet å lønne to ansatte.

Inntektsveksten i 2018 kommer godt med til videre investeringer.

– Med en god grunnkapital i vår nyetablerte bedrift, har vi endelig mulighet til å videreutvikle Helsesista og realisere prosjekter vi har båret på i drømmene våre, sier manager, daglig leder og Helsesistas søster Tuva Serine Krohn Pedersen til Dagens Næringsliv.

Les også

Staten kvitter seg med vaksineselskapet Veso

Enorm følgerskare

Krohn Engvik begynte å bruke Snapchat for å nå ut til elevene ved skolene der hun jobbet som helsesøster. Ryktet spredde seg, og kontoen ble raskt populær blant ungdom over hele landet som hadde spørsmål om kropp, følelser og psykisk helse.

Ifølge TV2 er det nå 150.000 ungdommer og voksne som hver dag ser det hun legger ut på Snapchat.

Helsesista-konseptet har vokst og i dag holder Krohn Engvik foredrag over hele landet, hun har fått sin egen TV-serie på TV2 og en bokkontrakt med Cappelen Damm. TV-programmet hadde premiere i mars i år, og boken skal etter planen gis ut til høsten.

Snapchat gjør hun fortsatt for det meste gratis, men Krohn Engvik har noen betalte samarbeid for å snakke om spesifikke saker på det sosiale mediet. Det opplyser Krohn Pedersen til Dagens Næringsliv.

Vant millionpris

I 2018 vant Krohn Engvik prisen Årets Ladejarl som deles ut av Reitangruppen. Sammen med tittelen kom en premie på to millioner kroner.

– Hun er tøff som revolusjonerer sitt eget yrke med klokskap, sterke verdier og tidsriktig teknologi, sa Odd Reitan til NTB da Helsesista fikk prisen.

Til Adresseavisen sa Krohn Engvik at det begynte å bli tomt på sparekontoen da hun fikk prisen i september.

– Denne prisen er en stor anerkjennelse, som samtidig gir meg en økonomisk trygghet til å fortsette arbeidet, sa hun til avisen.

Samme år vant hun også Tabuprisen for måten hun snakket med ungdom om psykisk helse og Vixen Awards-prisen for årets forbilde og årets sterke mening.

Publisert:

Flere artikler

  1. Helsesista halverte overskuddet i fjor

  2. Snapchat-salgslederen i Norge: – Det har vært et krevende år

  3. Nesten én av fire studenter har hatt selvmordstanker

  4. Isabelle Ringnes økte inntekten med 36 millioner i fjor

  5. Betalt innhold

    Slik snakker du med ansatte om mental helse – uten å gå over streken