Norsk bryggeri kaster seg på amerikansk alkotrend – «Alko-Farris» kommer til Norge

Ægir Bryggeri i Flåm blir første i Norge til å lansere den nye produktkategorien «hard seltzer» i Norge under merkenavnet «Bekk».

Publisert:

– Vi har sett hvor stort dette har blitt i USA, og Ægir Bryggeri har puslet med tanken om å prøve ut dette i rundt et år. I sommer satte vi inn støtet på å få lansert produktkategorien i Norge, sier Jan Tore Borgersen i ølimportørbedriften CASK.

Såkalt hard seltzer, som er sukkerfri, smakstilsatt mineralvann med alkohol, har oppnådd stor suksess i det nordamerikanske markedet gjennom blant andre markedslederen White Claw.

Hittil har ikke produktkategorien ikke vært tilgjengelig i Norge.

«Alko-Farris» kommer i løpet februar til dagligvarebutikker med smakene mango, bringebær og fersken. Lime-smak kan også komme etter hvert, sier bryggeriet.

– Blir populært i Norge

I uke 8 vil produktet, som får navnet «Bekk», rulles ut i Coop, Norgesgruppen og Rema 1000 sine butikker. Til å begynne med produseres 120 000 liter.

– Vi prøver ut smakene fersken, bringebær og mango først. Disse ser vi gjør det stort i USA, og vi har troen på at det blir like populært i Norge, sier Borgersen.

Han tror «Bekk» kan bli særlig populært av helseorienterte forbrukere.

– Det er ikke like søtt og klissete slik rusbrus kan oppleves. Dette er et voksent produkt, som er sukkerfritt og har lavt kaloriinnhold. Vi tror det blir en hit hos dem som bryr seg om helse men som fremdeles vil ta seg en drink, sier Borgersen.

Jan Tore Borgersen i ølimportøren CASK.
Les også

«Alko-Farris» tar markedsandeler fra øl i USA

Den nye produktkategorien vil også komme til utelivet. Prisen på produktet sier Borgersen at er opp til dagligvarekjedene å bestemme.

«Bekk» vil komme i 0,33 liters aluminiumsbokser og har fire prosent alkoholinnhold.

– Det må finne sin plass i markedet. Å plassere produktet kan nok være vanskelig, for det er hverken rusbrus, kullsyrevann eller øl. Det er noe helt nytt, sier han.

Tror flere kommer etter

På verdensbasis estimerte den sveitsiske banken UBS i november at produktkategorien vil vokse fra 550 millioner dollar i 2019 til 2,1 milliarder dollar innen 2022, ifølge Financial Times.

Borgersen og Ægir Bryggeri tviler på at de får være alene om «alko-Farris» i Norge lenge.

– Det er sikkert som skatten at de større bryggeriene vil komme etter, sier han.

Les også:

Les også

Systembolaget vil senke prisen på øl

Les også

Carlsberg-sjefen advarer mot grønnvasking: – Enten endrer du deg, eller så er du død om ti år

Les også

Minstelønn for skjenkeløyve kan gi dyrere pils

Publisert:

Her kan du lese mer om