Kampen om luften

Finnair-sjefen: – Desidert den største krisen i luftfartens historie

Finnair kutter kapasiteten med 90 prosent fra 1. april, kommer med ny resultatvarsel og vil ikke utbetale det foreslåtte utbyttet.

  • Hanna Ghaderi
Publisert: Publisert:

Finnair gjør betydelig endringer i trafikken og vil redusere omtrent 90 prosent av sin normale kapasitet sammenlignet med 2019 fra og med 1. april.

– Coronaviruset er den desidert største krisen i luftfartens historie noensinne, sier administrerende direktør i Finnair, Topi Manner i meldingen.

Justeringene vil fortsette frem til situasjonen forbedrer seg. Finnair vil midlertidig operere 20 ruter, for å sikre «visse kritiske lasteforsyninger for Finland under denne situasjonen», skriver selskapet.

Finnair vil begynne å gå over til det reduserte rutenettverket umiddelbart og kansellerer mellom 1500 til 2.000 flyreiser fra 16. mars til 31. mars.

«Coronavirus-epidemien har redusert flyreiser dramatisk, men vi ønsker å opprettholde de mest kritiske flyforbindelsene for Finland også i denne situasjonen», kommenterer Manner.

Fra 1. april kjører Finnair rutene oppført nedenfor, med et begrenset antall ukentlige avganger, forutsatt at myndighetene ikke har satt noen ytterligere reisebegrensninger. Alle flyginger på andre ruter er kansellert.

Samtidig endrer flyselskapet også utsiktene for 2020 og kommer med nytt resultatvarsel. Det foreslåtte utbyttet for 0,20 euro vil ikke lenger bli utbetalt.

Reduksjonen i kapasiteten vil «resultere i et betydelig driftstap i regnskapsåret 2020» skriver selskapet.

Les meldingen om redusert kapasitet herLes meldingen om endre utsikt for 2020 her
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kampen om luften
  2. Finnair
  3. Utbytte
  4. Fly

Flere artikler

  1. Flygiganter med resultatvarsel etter coronavirus

  2. SAS tar corona-grep: Kutter ruter i Europa og til Hongkong

  3. Finnair-sjefen frykter ikke Corona-smell før april

  4. Flere flyselskaper varsler nye kutt

  5. Kabinforening om krisetiltak i Norwegian: – Vi har en del urolige medlemmer nå