Hurtigruten permitterer ytterligere 225 ansatte

Selskapet har nå sendt ut permitteringsvarsel til 345 ansatte, og krever langsiktige tiltak for å sikre næringen.

RAMMET AV CORONAKRISEN: Hurtigruten savner flere tiltak rettet mot reiselivsnæringen.
Publisert: Publisert:

De ansatte fikk beskjed om permitteringen for kort tid siden.

Rundt hundre av de permitterte jobber i selskapets landbaserte virksomhet på Svalbard, mens de 125 andre som blir permittert jobber på selskapets kontorer både i Norge og resten av verden, ifølge en melding.

Hurtigruten permitterte 120 ansatte før helgen. Coronaviruset har rammet selskapet, som har over 3.000 ansatte, hardt.

– Tiltak må nå konkretiseres og målrettes slik at selskaper i reiselivsnæringen kan sikre likviditeten fremover, ikke bare på kort sikt. Ellers vil vi se ugjenopprettelig skade og konkurser som kunne vært unngått, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i meldingen.

Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten ser seg nødt til å permittere ytterligere 225 ansatte.

Blant forslagene er fritak for skatter, avgift og moms. Dessuten ønsker Hurtigruten å bruke Reisegarantifondet og Statens obligasjonsfond til å løse problemene til næringen.

– Dette er den største krisen vi og resten av norsk reiseliv har opplevd på mange tiår. Det er en helt ekstraordinær situasjon, som endrer seg fra time til time og rammer absolutt hele reiselivsbransjen og truer titusenvis av jobber over hele landet, sier Skjeldam i meldingen.

Regjeringen la fredag frem krisetiltak og vil blant annet redusere antall dager med lønnsplikt for arbeidsgivere ved permittering fra 15 til to dager. Det har også blitt lansert to nye lånetiltak som samlet har en ramme på 100 milliarder kroner.

Les også

Norwegian permitterer over 7.300 ansatte

Les også

SAS permitterer opptil 10.000 ansatte

Publisert: