Skal bygge et av verdens største Legoland i Shanghai

Britiske Merlin Entertainments og China Media Capital har gått sammen om å bygge et Legoland-resort nær Shanghai.

Illustrasjonsfoto Merlin Entertainments
Publisert: Publisert:

To store aktører innen fornøyelsesparker har gått sammen for å bygge et Legoland-resort nær Shanghai. Avtalen har også støtte fra den danske Lego-eieren Kirkbi, og myndighetene.

Det skriver en av partene, Merlin Entertainments, i en melding.

Partene vil danne et joint venture-selskap, og bidra med midler til bygging og utvikling av Legoland Shanghai. Den totale investeringen til prosjektet forventes å havne på omtrent 60 milliarder kroner.

Les også

Lego-familien vil kjøpe Legoland tilbake for 64 milliarder kroner

Store aktører

Merlin er et av verdens største aktører innen stedsbasert underholdning, og driver Legoland-parkene, Madame Tussauds museum og Dungeons attraksjoner. Selskapet har allerede 13 attraksjoner i Kina.

Selskapet planlegger også å åpne Legoland i New York og i Sør-Korea.

China Media Capital (CMC) er en av Kinas største investorer innen mediene. Blant aksjepostene er en kontrollerende andel i Hong Kongs TV-sendinger gjennom datterselskapet Young Lion. I tillegg har selskapet aksjeposter i nyhetsbyrået Caixin, produksjonsselskaper og studioer.

Les også

Hasbro kjøper Peppa Gris-studio for 36 milliarder kroner

Kan bli en av de største fornøyelsesparkene

Legolandet vil ligge i Jinshan-distriktet sørvest i Shanghai. Den nye fornøyelsesparken er ventet å bli en av de største Legoland-parkene i verden, og vil inkludere et hotell med 250 rom innredet etter Lego-temaet.

I området ligger det fra før Disneyland, og det er over 55 millioner mennesker innenfor en rekkevidde av to timers reisevei.

Les meldingen her
Publisert:
Gå til e24.no