Økokrim-topp hevder han ble truet av Røkke

Tidligere assisterende Økokrim-sjef Erling Grimstad oppgir at dette var hovedårsaken til at han sluttet i jobben. 

Oslo. Styremøte etter smøringssaken i Vinmonopolet. Erling Grimstad er hyret inn av Vinmonopolet for å granske påstandene FOTO: ESPEN BRAATA

Foto: Espen Braata VG
Publisert:

Tidligere statsadvokat og assisterende Økokrim-sjef Erling Grimstad sier til Dagbladet at han ble truet av Kjell Inge Røkke i kjølvannet av at Tore Tønne tok livet av seg i 2002.

– Innringeren presenterte seg som Kjell Inge Røkke. Jeg gjenkjente stemmen hans, og var aldri i tvil om hvem jeg snakket med. Røkke skjelte meg ut i flere minutter og fortalte at han skulle bruke resten av sitt liv og alle ressursene han rådet over til å ta meg. Det var essensen i budskapet fra Røkke, sier Grimstad til Dagbladet.

Han understreker at han oppfattet trusselen som reell, og sier at saken ble hovedårsak til at han sluttet i politiet.

– Tore Tønnes dødsfall skjedde på min «vakt», og utviklet seg til å bli en av de aller sterkeste opplevelsene jeg hadde i politi og påtalemyndighet, sier Grimstad til Dagbladet.

Grimstad har tidligere sagt til Dagens Næringsliv at det var trusler som fikk ham til å slutte. På daværende tidspunkt gikk han imidlertid ikke ut med hvem som kom med truslene.

Mener det ikke var trusler

John Christian Elden, som representerer Kjell Inge Røkke, sier at samtalen fant sted, men at det var snakk om en utskjelling uten noen trusler.

– Røkke truet ham ikke, men sa ordrett at Grimstad etter hans oppfatning var uetisk, uredelig og uetterrettelig i sitt arbeid som nestsjef for Økokrim. Røkke hadde ingen respekt for Grimstad, og nølte ikke med å gi uttrykk for det, skriver Elden på vegne av Røkke i en e-post til Dagbladet.

Les også

Røkke-selskap kjøper skip for 2,6 mrd.

Les også

Bevisene Økokrim mener avslører Rollén

Les også

Kampen om de hemmelige Røkke-opptakene

Her kan du lese mer om