Nederlandske riggansatte varsler demonstrasjon i Oslo

Nederlandske arbeidere anklager det norske selskapet Borr Drilling for sosial dumping og varsler demonstrasjon utenfor kontoret i Oslo.

ANKLAGES FOR SOSIAL DUMPING: Konsernsjef Simon William Johnson ringer med bjella mens finansdirektør Rune Magnus Lundetræ (t.h.) klapper under bjellesermonien for Borr Drilling i august. Nå beskylder nederlandske arbeidere selskapet for sosial dumping og varsler demonstrasjon i Oslo.

Foto: Berit Roald NTB scanpix
Publisert:

Fagforeningen Nautilus, som organiserer nederlandske sjøoffiserer, opplyser at en delegasjon med arbeidere skal reise til Oslo for å demonstrere førstkommende fredag.

De ønsker samtidig å overlevere en underskriftskampanje til styreleder Tor Olav Trøim og styremedlem Fredrik Halvorsen.

Bakgrunnen er at Borr Drilling tidligere i år kjøpte opp det nederlandske selskapet Paragon Offshore og senere varslet store endringer.

«Den nye eieren, Borr Drilling, ønsker å nesten legge ned det tidligere Paragon Offshore-kontoret i Beverwijk i Nederland, noe som innebærer en trussel for jobbene til mer enn 70 ansatte på kontoret eller på riggene», skriver fagforeningen.

Les også

Borr ferdigstiller Paragon-planen: Fortsetter å sende rigger ut av markedet

– Vi har vært i samtaler med Borr siden mai, og vår innsats har dreid seg om å unngå oppsigelser. Dersom oppsigelser ikke kan unngås, noe det nå ser ut til, er målet å sikre sluttpakker som i det minste må være på det nivået som er vanlig i Nederland, sier Bert Klein i Nautilus.

Fagforeningen viser til at Borr Drilling har stillingsutlysninger ute på sine nettsider, samtidig som ansatte i Nederland risikerer å miste jobbene.

– Det er merkelig, siden Borr-ledelsen hevder at det ikke er noe jobb å gjøre for Paragon-ansatte lenger. Det virker som sosial dumping, sier Klein.

Arbeiderne har også tidligere i sommer demonstrert mot den norske eieren i Nederland.

NTB har uten hell forsøkt å komme i kontakt med Borr Drilling for kommentarer i saken.

Les også

Trøims riggselskap vil hente 1,9 milliarder kroner

Les også

Sender 14 gamle rigger ut av markedet

Her kan du lese mer om