Nederlandske riggansatte varsler demonstrasjon i Oslo

Nederlandske arbeidere anklager det norske selskapet Borr Drilling for sosial dumping og varsler demonstrasjon utenfor kontoret i Oslo.

ANKLAGES FOR SOSIAL DUMPING: Konsernsjef Simon William Johnson ringer med bjella mens finansdirektør Rune Magnus Lundetræ (t.h.) klapper under bjellesermonien for Borr Drilling i august. Nå beskylder nederlandske arbeidere selskapet for sosial dumping og varsler demonstrasjon i Oslo.

Foto: Berit Roald NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Fagforeningen Nautilus, som organiserer nederlandske sjøoffiserer, opplyser at en delegasjon med arbeidere skal reise til Oslo for å demonstrere førstkommende fredag.

De ønsker samtidig å overlevere en underskriftskampanje til styreleder Tor Olav Trøim og styremedlem Fredrik Halvorsen.

Bakgrunnen er at Borr Drilling tidligere i år kjøpte opp det nederlandske selskapet Paragon Offshore og senere varslet store endringer.

«Den nye eieren, Borr Drilling, ønsker å nesten legge ned det tidligere Paragon Offshore-kontoret i Beverwijk i Nederland, noe som innebærer en trussel for jobbene til mer enn 70 ansatte på kontoret eller på riggene», skriver fagforeningen.

Les også

Borr ferdigstiller Paragon-planen: Fortsetter å sende rigger ut av markedet

– Vi har vært i samtaler med Borr siden mai, og vår innsats har dreid seg om å unngå oppsigelser. Dersom oppsigelser ikke kan unngås, noe det nå ser ut til, er målet å sikre sluttpakker som i det minste må være på det nivået som er vanlig i Nederland, sier Bert Klein i Nautilus.

Fagforeningen viser til at Borr Drilling har stillingsutlysninger ute på sine nettsider, samtidig som ansatte i Nederland risikerer å miste jobbene.

– Det er merkelig, siden Borr-ledelsen hevder at det ikke er noe jobb å gjøre for Paragon-ansatte lenger. Det virker som sosial dumping, sier Klein.

Arbeiderne har også tidligere i sommer demonstrert mot den norske eieren i Nederland.

NTB har uten hell forsøkt å komme i kontakt med Borr Drilling for kommentarer i saken.

Les også

Trøims riggselskap vil hente 1,9 milliarder kroner

Les også

Sender 14 gamle rigger ut av markedet

Her kan du lese mer om

 1. Borr Drilling

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Nederlandske riggansatte varsler demonstrasjon i Oslo

 2. Betalt innhold

  Nederlandske riggansatte demonstrerte i Oslo

 3. Betalt innhold

  Slik henter Trøim milliardrigger på billigsalg

 4. Annonsørinnhold

 5. Spanske fagforeninger forbereder rettssak mot Norwegian

 6. Borr kjøper rigg for én milliard