Finansavisen: Slutt for kosmetikkgigant i Norge

Høsten 2015 åpnet den første butikken i Bogstadveien for å ta opp kampen mot de etablerte parfymeriene i Norge. Nå har selskapet meldt oppbud.

MELDER OPPBUD: Douglas er et av verdens største innen kosmetikk, og ønsket å satse stort i Norge. Bildet er kun et illustrasjonsbilde, tatt i en annen sammenheng.
Publisert:

Douglas Nordic er begjært oppbud i Oslo tingrett, skriver Finansavisen.

Den er en del av kosmetikkgiganten Douglas, som er en av Europas største i sin bransje, med mer enn 2.400 butikker i 19 land.

For tre år siden åpnet selskapet sin første butikk i Oslo, samt en nettbutikk. Selskapet skulle utfordre de allerede etablerte kjedene og ekspandere videre til Sverige og Danmark.

E24 omtalte selskapets inntreden i markedet i 2014. Den gang fortalte selskapet om store planer for virksomheten, deriblant trådløse kasser koblet opp mot Apples mobiltelefoner. Butikken i Bogstadveien, en kjent og mye besøkt handlegate i Oslo, skulle bli en pilotbutikk for Douglas-kjeden.

Selskapet hadde i 2015 planer om ekspansjon til Sverige og Danmark.

Les også

Jernia-sjef hevder: Kitch'n kjøpte Tilbords for å slå dem konkurs

– Butikken holder åpent inntil videre, men den beslutningen kan endre seg alt ettersom hvordan vi vurderer saken, sier bostyrer Ellen Schult Ulriksen i Haavind til Finansavisen.

Etableringen viste seg derimot å bli kostbar, og ifølge Finansavisen hadde selskapet et samlet underskudd på over 46 millioner kroner før skatt i perioden 2014 til 2016. Det har ikke blitt levert noe regnskap fra 2017.

Det er nå 28 ansatte i selskapet som nå er rammet, opplyser selskapet.

Les også

Slår alarm om kraftig nettpress: Varsler dyrere rørleggere

Les også

Vurderer å nekte merker butikkplass etter nettgrep

Les også

– Tilbords-systemet var gått ut på dato

Publisert:
Gå til e24.no