Toys ’R’ Us Norge og BR Leker i Norge: – Vi er ikke rammet av konkursen

Beroliget norske kunder via Facebook-post.

FORVIRRING: Toys R' Us- og BR Leker-kjedene i Skandinavia er konkurs - men gjelder det Norge?

Foto: Tt /tt NTB scanpix
  • Hans Henrik Torgersen
Publisert:

Nettavisen melder lørdag ettermiddag at de norske leketøyskjedene BR-leker og Toys ’R’ Us allikevel ikke er rammet av konkursen i morselskapet i Danmark.

På Facebook melder nemlig begge kjedene at de norske butikkene så langt ikke er rammet, og at driften går som normalt.
«Hei alle sammen. Toys R Us/BR Leker i Sverige og Danmark går i konkurs nå men Toys R Us/BR Leker Norge er for tilfellet IKKE inkludert i konkursen. Som det ser ut nå så skal vi fortsette som normalt», skriver Toys ’R’ Us Norge på sin Facebook-side.

Ikke bekreftet

Meldingen kommer som svar på spørsmål fra kunder som lurer på hva som skjer, etter at det fredag ble kjent at Top-Toy, selskapet som eier lekebutikkene Toys ’R’ Us og BR-Leker i Skandinavia, har slått seg selv konkurs.

Fredag meldte en rekke medier, deriblant E24, at også de norske butikkene var rammet – og at det ville få konsekvenser for de drøyt 300 ansatte her til lands.

Top-Toy har ikke svart på henvendelser fra verken Nettavisen eller NTB, og har ikke bekreftet Facebook-meldingene til Toys R Us Norge og BR Leker.

Den danske leketøygiganten har 53 butikker i Norge og totalt 226 butikker i Norden.

PRESSISERING: Toys R'Us i Norge har lagt ut denne meldingen på sin Facebook-side. Legg merke til formuleringen "for tilfellet".

Faksimile: Facebook

Meldte konkurs

I den første pressemeldingen fra selskapet fredag ble det sagt at Top-Toy i Skandinavia var konkurs, men i en senere melding var det presisert at selskapet var konkurs i Danmark, Sverige og Finland.

Norge ble ikke omtalt.

Konkursen kom etter at Top-Toy for en måned siden gikk ut og meldte at de jobbet med en restruktureringsplan med sine kreditorer, en plan som betød betydelige butikknedleggelser i Skandinavia.

MED FORBEHOLD: Stallkamerat BR Leker kom med en lignende melding, men bruker formuleringen "foreløpig".

Faksimile: Facebook

Tøff konkurranse

Top-Toy har slitt lenge.

Selskapet skal ha vært relativt langt unna å nå sine budsjetter, noe som gjorde at selskapet nå måtte kaste inn håndkle, opplyser kilder til Børsen.dk.

I konkursmeldingen før helgen skriver at de havnet i denne situasjonen som følge av økt digitalisering, flere konkurrenter og nye lekevaner blant barn.

I det siste regnskapsåret har selskapet levert et tap på driften på til sammen 149 millioner danske kroner, og måtte skrive ned goodwill som en konsekvens av restruktureringen. Det gjorde at selskapet til slutt måtte ta et tap på 2,031 milliarder danske kroner.

Les også

Dette er «Konkursåret 2018»

Les også

Leketøysgiganten Top-Toy er erklært konkurs

Publisert:

Flere artikler