- Skader finansnæringen

- Terra-saken skader finansnæringen, selv om det er aller mest negativt for Terra selv, sier styreleder i Kredittilsynet Finn Hvistendahl.

Publisert: Publisert:

Kredittilsynet vil ikke la tilfeldighetene råde når de nå gransker Terra Securities. Tilsynet har allerede gransket i tre uker - og kan komme til å granske i tre uker til.
- Vi kommer til å være langt inne i julerushet før vi konkluderer i denne saken, sier styreleder i Kredittilsynet Finn Hvistendahl til Aftenposten.
Men han mener saken er svært uheldig for hele finansnæringen.
- Dette skader finansnæringen. Det er en kjedelig sak og det er jo særlig uheldig for Terra, sier Hvistendahl, etter å ha deltatt på et seminar i forbindelse med Terras tiårsjubileum i går.
I går sa finanskjendisene Jan Haudemann Andersen og Øystein Stray Spetalen at det ikke er lov å være så dum.
- Hva synes du om det?
- De som forvalter penger har et ansvar enten de er private investorer eller representerer en kommune. Men de er jo avhengige av informasjon, og det er det vi skal se på nå. Da vil Kredittilsynet gjøre sine egne vurderinger, sier Hvistendahl.
Det verste som kan skje for meglerhuset, er at Kredittilsynet trekker tilbake en eller flere konsesjoner som Terra Securities og Terra Gruppen har for å drive med investeringsrådgivning, samt kjøp og salg av aksjer og andre produkter.
Selskapet kan få offentlig kritikk. Det vil si at tilsynet gir en skrape for å ha bedrevet slett investeringsarbeid. Dersom Kredittilsynet finner ulovligheter i Terra, kan forholdet politianmeldes.

Publisert: