O`Leary: - Stor økning i solgte flybilletter

Til tross for et kritisk søkelys i mediene har det irske lavprisselskapet Ryanair økt billettsalget i Norge den siste uken.

INGEN KORTSIKTIG EFFEKT: - Hvis du har et lavprisselskap på dørstokken din, da boikotter du ikke de billige flyreisene, sier Ryanair-sjef Michael O'Leary, om den manglende effekten av negativ medieomtale.

Neumann Roger
  • NTB
  • E24
Publisert:

Ifølge Ryanairs sjef Michael O'Leary har trafikkøkningen på selskapets nettsider vært massiv, skriver Dagsavisen.

Les også: Møter politikerne for å drøfte tilsynet med Ryanair

All PR god PR

- Når det gjelder tallet på bookinger på norske reiser har vi hatt en økning på 12 prosent den siste uka. For reiser utenfor Norge har vi hatt en økning på 10 prosent, sier en fornøyd O'Leary til avisen.

Flyselskapet har vært i hardt vær den siste tiden etter at to tidligere Ryanair-flyvertinner gikk til sak mot det irske selskapet. Opplysningene om arbeidsforholdene som de to kom med, har ført til en rekke reaksjoner, med boikottoppfordringer fra LO, Parat og flere politikere. Også Arbeidstilsynet er koblet inn i saken.

Men utviklingen i billettsalget tyder på at det er hold i den gamle påstanden om at all PR er god PR. Flyanalytiker Espen Andersen ved Handelshøyskolen BI er ikke overrasket.

- Folk vil fly billig så lenge de har sjansen. Spør du folk er de sikkert enige i at ansatte bør ha sykelønn og oppsigelsesvern. Men hvis det passer dem best som forbruker å fly ekstrem lavpris, vil de færreste droppe det av idealistiske grunner, sier han til Dagsavisen.

Les også: Parat:- Prinsippløst av Etikkrådet

Til sak mot Ryanair

I begynnelsen av april ble det kjent at tidligere kabinansatt Allessandra Cocca går til sak mot det irske flyselskapet etter hun ble sagt opp kort tid før den ett år lange prøvetiden gikk ut.

I Ryanair-saken har Parat avdekket det organisasjonen mener er slavelignende lønns- og arbeidsvilkår i det irske selskapet. Ryanair-boss Michael O'Leary avviser på sin side påstandene.

YS-organisasjonen Parat leverte stevningen til Moss Tingrett. Det irske flyselskapet saksøkes for ulovlig innleie av arbeidskraft og usaklig oppsigelse. Hensikten med søksmålet er å få slutt på bruken av «...slavekontrakter», som Parat omtaler det som.

Les også:

Flere artikler

  1. Ryanair-sjef: – Frivillig å jobbe hos oss

  2. Dette mener Ryanair-sjefen om søksmålet

  3. Får tre årslønner etter Ryanair-forlik

  4. Annonsørinnhold

  5. Tror O'Leary kan organisere seg unna norsk lønn og lov

  6. Ryanair når nye høydermed rekordresultat