Nor-Shipping i gang:
- Velkommen til et glimt av fremtiden

Med «shipping er en grunnpilar i verdens infrastruktur», ønsket Rederiforbundet velkommen til året Nor-Shipping.

SHIPPINGFEST: Kronprins Haakon ankommer åpningen av Nor-Shipping tirsdag. Fra venstre Tollef Schiander, Kronprins Haakon, Siv Lunde Kolrud, Valgerd Svarstad Haugland (fylkesmann i Akershus) og Ole Jacob Flæten (ordfører i Skedsmo).
Publisert:

NOR-SHIPPING, LILLESTRØM (E24): Tirsdag samles shippingbransjen fra verden over i Oslo for å overvære Nor-Shipping.

Bransjetreffet avholdes annethvert år og er ikke bare en arena for debatt, men også en mulighet for nettverksbygging, samtaler i korridorene, flotte lunsjer og utstillingmuligheter for de mange bedriftene i shipping og tilhørende bransjer.

Både miljø, Arktis og de trange økonomiske tidene står på agendaen når bransjen treffes.

E24 følger messen - tips oss gjerne!

Varmet opp med tango

Med Kronprins Haakon på plass kunne forsamlingen sette seg i den store konferansesalen på Thon Hotel på Lillestrøm. Før president Trond Kleivdal i Norges rederiforbund tok ordet, fikk de mange dresskledde mennene (og noen kvinner) servert klassisk musikk og tango.

- Velkommen til en uke med innsikt og inspirasjon, og et glimt av fremtiden, sa Trond Kleivdal, president i Norges rederiforbund til forsamlingen.

LES OGSÅ: Sunnmøringer inntok Tjuvholmen med nytt supply-skip

Det norske stjerneskuddet Tine Helseth spilte opp for den noe konservative forsamlingen. For å varme opp Kronprinsen, politikerne og shippingtoppene startet hun med klassikeren «Summertime» av George Gerschwin på trompet akkompagnert av piano, og fulgte opp med tangomusikk.

- En grunnpilar

Presidenten i Rederiforbundet la grunnlaget for sin velkomsttale med å snakke om hvordan verdenshandelen har bidratt til å løfte millioner av mennesker ut av fattigdom.

- Shipping er en grunnpilar i verdens infrastruktur, sa Trond Kleivdal i sin velkomsttale.

LES OGSÅ: Nor-shipping setter søkelys på Arktis

Deretter inntok næringsministeren scenen og fortalte om hvordan regjeringen er på hugget for å videreutvikle og åpne opp de arktiske strøkene for olje, gass og shipping på en ansvarlig måte.

- Selv om shippingbransjen sliter vil sjøtransport alltid være det viktigste transportmiddelet i internasjonal handel, slo næringsminister Trond Giske fast fra podiet.

Han ønsket deltagerne velkommen til Norge og lovet en uke han bidrar med et politisk toppmøte rundt shipping og handel.

- Shippingbransjen leder an i veien mot et mer energieffektivt og bærekraftig samfunn, fortalte Koji Sekimizu, generalsekretær i den internasjonale maritime forening.

Bredt spekter

Nor-Shipping varer hele denne uken og de talløse arrangementene sprer seg over Oslo og konferansesenteret på Lillestrøm.

Både tirsdag og onsdag skal det avholdes flere paneldebatter med toppledere i selskaper og organisasjoner. Samtidig vil messen inne på Norges Varemesse på Lillestrøm forbli et utstillingsvindu for de mange bedriftene som deltar helt til fredag.

For nettverksbygging og fortrolige samtaler vil trolig de mange private lunchene og arrangementene på kvelden være svært viktig.

Tirsdag kveld har Veritas invitert et utvalg gjester til en mottakelse på sitt hovedkontor på Høvik. Bransjebladet TradeWinds inviterer i tillegg til et svært eksklusivt treff på Christian Radich på onsdag.

Publisert:
Gå til e24.no