Dette skal toppene spise i kveld
Skal det være Kamchatkakrabbe med Jutulmajones, eller fjellgris fra Valdres?
Etter mange tunge foredrag på dagens NHO-konferanse i Operahuset, venter belønningen for næringslivseliten i form av en vanvittig kveldsmeny.
Ihvertfall for de rundt 450 som er påmeldt kveldens middag.
- De påmeldte er et utsnitt av de som var på konferansen i stad. Det er medlemmer, politikere, representanter for interesseorganisasjoner og offentlige institusjoner, journalister og redaktører. Folk fra hele landet, sier informasjonssjef Ingunn S. Eriksen til E24.
Norsk og kortreist
Det skal ikke stå på noe som helst når NHO inviterer til etegilde. De mange, eksklusive rettene er laget med ingredienser fra hele landet.
På menyen finner man blant annet grotteost fra Hitra, bringebær fra Valldal, fjellgris fra Valdres og blåskjell fra Rissa.
- Vi har fokus på norsk, kortreist mat i år, sier Eriksen.
Hva herligheten koster vites ikke. NHO holder nemlig fest-regningen hemmelig.
Her kan du lese hele menyen:
Midten (hovedbuffet)
- Sushi, med tilbehør
- Østers, servert naturell med sherryeddik og sitron
Koldtbuffet
- Kamchatkakrabbe, med Jutulmajones
- Grillet sjøkreps med tomatgelé
- Blåskjell fra Rissa dampet med løvetann og eplecider
- Livechekylling med purre og løpstikke
- Betesalat med cottage cheese fra Røros
- Regnbuerøtter, med karve fra Inderøy
- Friterte rotgrønnsaker
- Pannestekt foie gras med røkt og saltet lam og krotkake
- St.Kristinaskinke med tangemulsjon
- Lettrøkt reinsdyr fra Verde, med syltede kvannstilker
- Kamkake fra Orrhaugen
Varmmat
- Fjellgris fra Valdres, transjeres ved buffet. Serveres med krem av grillet mais og saltbakte småpoteter fra Troms, samt stekesjy med Atnaøl
- Skrei, servert med tradisjonelt tilbehør
Ost
- Lille Hvite fra Derinngården, med lynghonning og pepper
- Grotteost fra Hitra, med syrlige pærer
- Kraftkar fra Tingvoll, med rørte tyttebær
Dessert
- Kystmulter fra Rolvsøy med mørk sjokolade og Nýr
- Pasjonsfruktkrem med rømme fra Røros og havrecrumble
- Bringebær fra Valldal med lakris og pistasj
- Hjemmelagde petits fours
Les også: