Mesh + Founders House = sant: Blir nordisk gründergigant på 12700 kvadratmeter

Mesh i Oslo og Founders House i København blir ett selskap.

LAGER GRÜNNDERKJEMPE: Mesh og Founders House slår seg sammen.

Foto: Alex Assensi
  • Per-Ivar Nikolaisen (Shifter)
Publisert:

Det har lenge vært kjent at Mesh har tenkt til å ekspandere i Oslo. Men siden sommerferien har gründerfellesskapet også jobbet med en småhemmelig nordisk plan. Mesh i Oslo og Founders House i København smelter nå sammen.

– Vi har hatt noen yndlingsmiljøer som vi har håpet å slå oss sammen med. Founders House er et av de råeste i Norden, sier Mesh-gründer Anders Mjåset.

Det var i bakgården på Mesh i Oslo i sommer at det begynte. Anders Mjåseth og daglig leder Karl Kristian Wickstrøm i Mesh møtte Founders House-gründeren Tine Thygesen, for å diskutere hvordan de kunne samarbeide. Siden den gang har ballen rullet fort.

«Det råeste nettverket»

Denne uken ble de ansatte hos Mesh og Founders House informert om at de to selskapene slår seg sammen. Det var en meget fornøyd Anders Mjåset som formidlet nyheten til nettpublikasjonen Shifter torsdag ettermiddag.

– Det danske oppstartsmiljøet ligger ett til to år foran Norge. Og Founders House har det beste nettverket av investorer og bedrifter i Danmark, mener han.

Med dette tar Mesh steget for alvor ut i Norden, og lever nå opp til det de en stund har proklamert på sine nettsider: The Nordic Creators’ Community.

SAMMENSLÅING: Tine Thygesen blir daglig leder i den nye gründergiganten, hvor Anders Mjåset blir produkt- og strategisjef.

Foto:

Større og proffere

Tine Thygesen blir daglig leder for den nye gründergiganten. Karl Kristian Wickstrøm går over i rollen som økonomisjef. Mens Anders Mjåset blir produkt- og strategisjef. Mjåset skal lede det videre arbeidet med fysisk og digital ekspansjon.

– Vi blir større og proffere, med en mer distribuert organisasjon. Sammen får vi et fundament, en posisjon og et team som kan gjøre at vi kan skalere det vi allerede har fått til, sier han.

Tiden skal blant annet brukes til å utvikle den digitale delen av coworker-spacet.

Nordiske bånd

Etter sammenslåingen vil MESH/Founders House ha 35 ansatte og en omsetning på over 24 millioner danske kroner. Målet er å ekspandere til fem nye byer i Norden de neste tre årene. Øverst på lista står Helsinki og Stockholm. Så Malmø og Gøteborg.

– Til tross for at mange nå ser mot USA, vil de nordiske landene fortsatt være de viktigste eksportmarkedene for hverandre. Av den grunn er det logisk å tilrettelegge for mer direktekontakt mellom selskapene i regionen, sier Tine Thygesen via en pressemelding.

Foruten at de to miljøene nå vil få nyte godt av hverandres nettverk inn mot investorer og bedrifter, blir det også praktiske fordeler. Startups som leier kontorplass i Oslo, vil kunne få tilgang på plass i København, og omvendt.

Startup village

Selve sammenslåingen vil finne sted 1. april neste år. Dette vil skje samtidig med åpningen av Mesh sitt nye bygg i Oslo, samt at man lanserer en ny digital plattform. Mesh hentet tidligere i år inn 15 millioner kroner til sin ekspansjon.

– Vi har allerede «solgt ut» 70 prosent av plassene i det nye bygget. Så det er «good news», sier Mjåset.

– Hva annet er det danskene kan bringe inn i sammenslåingen?

– De har et en «startup village», et space rundt lokalene sine, koblet til konseptet. Vi vil se på hva vi kan få til av dette i Oslo, sier Mjåset.

Foto: Laerke Andersen

Gründerkjempe

Sammenslåingen innebærer også at Mesh vil begynne å tilby medlemsskap for corporates og investorer. Bransjemessig har danskene vært et rent tech-hus, mens Mesh også har hatt startups fra «kreative» bransjer. Kjente selskaper knyttet til Founders House er for eksempel milliardbedriften Vivino.

– Vi vil kjøre vår modell også i Danmark, og åpne for flere «creatives» nå fremover, sier Mjåset.

Til sammen vil den nye nordiske gründerspace-kjempen få rundt 450 medlemmer, fra rundt 150 bedrifter. Lokalene utgjør samlet 6700 kvadratmeter, med ytterligere 6000 kvadratmeter under bygging.

Saken ble publisert først på shifter.no, et nytt nettsted om startups og den nye økonomien.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Gründere

Flere artikler