Marine Harvest vil kutte i Norges sjømatråd

Oppdrettsselskapet Marine Harvest vil gjøre det frivillig å være med i Norges sjømatråd og vil betale mindre til det statlige rådet.

ØNSKER IKKE GENERISK MARKEDSFØRING:Fredriksen-eide Marine Harvest vil ikke lenger betale støtte til sjømatrådet.
Publisert: Publisert:

Fiskeeksportørene er pålagt å betale en avgift på 0,6 prosent til rådet som blant annet skal drive markedsføring av norsk fisk og sjømat i utlandet.

Marine Harvest har tidligere tatt til orde for å redusere rådets pengebruk, og nå sier oppdrettsgiganten at ordningen burde bli frivillig, skriver VG.

– Dersom en konstruerer et sjømatråd som er kommersielt i tankegangen og tilbyr gode tjenester innen for eksempel eksportstatistikk, omdømme og beredskap, samt generisk markedsføring, vil Marine Harvest bidra til de to første og aktivt delta i dette arbeidet. Generisk markedsføring kan da være for dem som ønsker dette, sier Marine Harvest-sjef Alf-Helge Aarskog.

Selskapet han leder betaler i år rundt 70 millioner kroner, noe han mener er for mye

Les også

Fredriksen-selskap vil hente 200 millioner dollar

– Jeg ser poenget deres med generisk markedsføring. Samtidig gir innsatsen departementet, jeg, våre ambassader og Norges sjømatråd gjør for norsk fisk, en boost også for Marine Harvests produkter, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Han ber også selskapet huske at det gjennom årene har tjent godt på ordningen, særlig da selskapet var mindre og ikke den giganten det er i dag.

Les også

Fredriksen tar enda et jafs av Oslos indrefilet

Les også

Oljeleverandører søker fiskelykken

Les også

Landbasert oppdrettsanlegg kan fjerne laks fra fjordene

Publisert:
Gå til e24.no